NIKAD TREZAN, A NE PIJE: Sve što pojede pretvori se u alkohol!

Uvek mamuran

NIKAD TREZAN, A NE PIJE: Sve što pojede pretvori se u alkohol!

Ludi svet -
Svaki puta kad pojedem hleb, krompir ili pirinač proizvedem 100-postotni alkohol. Kad pojedem pirinač kao da sam za jednu noć popio tri flaše vina, rekao je Metju

Matju Hog (34) uvek je pijan i ne moće nikada ostati trezan jer sve što pojede pretvori se u alkohol. Metju se rodio s tim stanjem, ali su mu lekari tek kada je napunio 20 godina otkrili bizarni sindrom "auto-pivovare".

Njegov stomak stvori alkohol od sendviča, gaziranog pića ili čipsa. Stalno je pijan i budi se sa stravičnim mamurlukom. Stanje se događa jer mu kvasac preterano nabubri u tankom crevu i proizvodi etanol od šečera i skroba.

Kako ne bi stalno bio pijan mora da se pridržava posebne dijete. Njegova bolest nema leka, ali stanje može da drži pod kontrolom.

Hog jednostavno nikada nije trezan. Rodio se tako, što znači da su mu dve decenije života u magli. Alkohol je toliko jak da često ima trovanje alkoholom, a i obolela mu je jetra.

"Zašto bih plaćao pivo kad je moje bolje?! Svaki puta kad pojedem hleb, krompir ili pirinač proizvedem 100-postotni alkohol. Kad pojedem pirinač kao da sam za jednu noć popio tri flaše vina", rekao je Metju, a te simptome oseća od detinjstva. Dok je išao u srednju školu bio je čudljiv, ponekad i agresivan. Od fakulteta je odustao jer je bio preumoran.

Doktori su ga poslali kod psihijatra, ali su roditelji verovali da problem nije u glavi. Potrošili su 50.000 funti ušteđevine kako bi otkrili šta je njihovom sinu. Otišli su čak i kod specijalista u Meksiko. Nalazi su pokazali abnormalni rast bakterija u tankom crevu i visoke koncentracije etanola u krvi. Njegovo stanje je toliko teško da ne pomažu ni tablete.

"Sada mi ne pada na pamet da popiti alkohol. Moje telo ne bi moglo podneti više alkohola, a i zašto plaćati nekome kad imam svoje pivo u stomaku", rekao je Metju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track