ČUDNOVATI MAJK: Upoznajte pile koje je živelo bez glave 18 meseci!

Čudo prirode

ČUDNOVATI MAJK: Upoznajte pile koje je živelo bez glave 18 meseci!

Ludi svet -
Često pilići nakon što im se odseče glava nastave da trče nekoliko sekundi dok konačno ne izgube sve životne funkcije. Međutim, Majk nije klonuo, na iznenađenje svih, nastavio je da živi, a Olsenovi su nakon toga odlučili da mu pruže negu

Bezglavo pile Majk ili Čudnovati Majk je pile koje je najduže živelo bez glave – neverovatnih 18 meseci.

Nisu u pitanju ni dani, ni minuti, ni sekunde, već meseci. Ukupno je živelo od aprila 1945. do marta 1947. godine. Farmeru iz Kolorada, Lojdu Olsenu, 10. septembra 1945. godine u goste je došla tašta a žena ga je poslala da donese pile koje će pripremi za večeru.

Međutim, Lojd baš i nije vešto odradio posao sekirom pa kada je odsekao glavu petomesečnom piletu Majku, nije zakačio vratnu arteriju a moždano stablo koje vezuje mali i veliki mozak sa kičmenom moždinom je ostalo netaknuto.

Nakon što je ostao bez glave, Majk je i dalje nastavio da hoda. To i nije toliko čudno za piliće u prvim momentima kada ostanu bez glave.

Često pilići nakon što im se odseče glava nastave da trče nekoliko sekundi dok konačno ne izgube sve životne funkcije. Međutim, Majk nije klonuo, na iznenađenje svih, nastavio je da živi, a Olsenovi su nakon toga odlučili da mu pruže negu.

Verovatno nije u pitanju bilo samo sažaljenje i nagrada, već i prilika za zaradu. A to je bilo vreme koje je donosilo veliki novac za izlaganje čudnih pojava, a bezglavo pile je svakako bilo atrakcija koja se viđa jednom u životu.

Majk, pile koje je živelo Iako bez glave je i dalje refleksno težio da kljuca i traži hranu svojim vratom. Ali su ga hranili preko otvora na vratu koji je ostao.

Kada se pročulo, Majk je postao prava atrakcija i doneo je veliki novac svojim vlasnicima. Njegovo pojavljivanje u javnosti se naplaćivalo 25 centi, a mesečno je donosio prihod od tadašnjih 4.500 dolara (danas je to oko 50.000 dolara).

Ni pre ni posle toga nije poznata nijedna kokoška koja je živela bez glave duže od dva dana. Majk je okončao svoj život tako što se ugušio dok je bio u motelu na turneji, verovatno zbog otežanog disanja.

http://www.youtube.com/watch?v=ATz3AdbjyRI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track