BIZARNO: Nagrada Hitler zaštitnicima prava životinja!

Kontroverzna inicijativa

BIZARNO: Nagrada Hitler zaštitnicima prava životinja!

Ludi svet -
Ialijanski savez uzgajivača i trgovaca životinjama odlučio je da dodeli ovu nagradu onima koji kako tvrde krše ljudska prava u ime životinjskih

Ialijanski savez uzgajivača i trgovaca životinjama "FederFauna" odlučio je da dodeli nagradu koju je nazvao "Nagrada Hitler" zaštitnicima prava životinja.

"Tom 'nagradom' nagrađuju se oni koji krše ljudska prava u ime životinjskih", precizira izvor.

"Hitler je bio vegetarijanac zbog svoje ljubavi prema životinjama, ali je na smrt osudio muškarce, žene i decu, ne samo Jevreje već i Rome, homoseksualce i druge koji nisu podržavali njegovu ideologiju i režim", navodi na toj stranici glumac i redatelj Masimo Gobi koji će dodeliti tu nagradu 24. novembra.

"Ne nameravamo da podcenimo drame ljudi koji su progonjeni tokom Hitlerovog režima, ali želimo da pokažemo analogiju i da osudimo ekstremiste koji stvaraju štetu ljudima, poput zaštitnika životinja", šturo je objasnila portparolka "FederFaune" Sandra Manci.

"Životinje se ne mogu izjednačavati sa ljudskim bićima", zaključila je Manci.

Inicijativa je pokrenuta 2012. nakon čega su zaštitnici životinja oštetili sedište "FederFaune" pa još nije otkriveno mesto predaje nagrade 24. novembra u Bolonji, kao ni ime dobitnika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track