DIZALA TEGOVE U TRUDNOĆI: Porodila se trudnica koja je izazvala bes na Fejsbuku

Rodila zdravog dečaka

DIZALA TEGOVE U TRUDNOĆI: Porodila se trudnica koja je izazvala bes na Fejsbuku

Ludi svet -
Li En Elison u devetom mesecu trudnoće dizala je tegove i izazvala bes na društvenim mrežama. Li se porodila u svojoj kući u bazenu i na svet donela dečaka teškog 3,2 kilograma

Li En Elison iz Los Anđelesa koja je svojom čudnom navikom, dizanjem tegova u devetom mesecu trudnoće, izazvala oštre komentare na društevnim mrežama, pre dve nedelje rodila je zdravu bebu, dečaka Skajlera teškog 3,2 kilograma. Porođaj je obavljen u njenoj proodičnoj kući, u bazenu.

"Naš sin je juče stigao na svet. Skaljer se rodio u 15 časova i 44 minuta kod kuće, u mojim rukama, prepunim ljubavi i dobrodošlice. Skaljer je veoma veselo dete. Podseća na svoju sestru. Hvala svima na podršci, presrećna sam što ovo delim sa vama", poručila je Li En Elison na Fejsbuku dan posle porođaja.

Onima koji nisu podržavali njenu odluku da sa trudničkim stomakom podiže tegove poručila je sledeće: "Vidite ovo, hejteri, ha, ha! Gospođi Elison je po treći put postala mama, a ovo je nje drugi "vodeni porođaj". Dok je ćerkicu donela na "konvencionalni način", njen osmogodišnji sin Blejn takođe je rođen u bazenu.

Šejn Elison, suprug, izjavio je da je za njega trudnoća prevelika žrtva, kao i da mali broj žena u stanju da devet meseci trudnoće lako podnese. Njegova supruga spada u one koje su to tri puta uradile.

Li En Elison koja se profesionalno bavi bodibildinogom sredinom septembra je na Fejsbuk stranici postavila fotogafije na kojama se vidi kako u teretani radi veoma zahtevne i iscrpljujuće vežbe. I to samo dve nedelje pre termina za porođaj.

Prizor trudnice kako podiže tegove, teške i do 35 kilograma bio je dovoljno da za 16.000 komentara. Za njen psotupak je retko ko imao razumevanje. Zbog strasti prema vežbanju Li je oscenjena kao veoma sebična majka koja ne brine o bezbednosti svoje bebe. Mnogi su je podsećali na preporuke lekara da se tokom trudnoće podizanje predmeta velike težine i fitzički napor strogo zabranjuju. A Lii se branila rečima.

"Kada kažem da vežbam u trudnoći, ljudi reaguju kao da pijem alkohol ili da pušim, a ja zapravo radim dobro za svoju bebu. Ona je naglasila da su trudnice koje vežbaju manje depresivne i anksiozne od onih koje su fizički neaktivne. Skajler je najveći dokaz njenih tvrdnji. Li En Elison se samo nekoliko dana nakon trećeg porođaja vratila vežbanju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track