BILO JE NEUHRANJENO: Mače nije moglo da hoda, a onda je usledila borba...

Srećan kraj

BILO JE NEUHRANJENO: Mače nije moglo da hoda, a onda je usledila borba...

Ludi svet -
Imao je infekciju disajnih puteva i zadnje noge toliko savijene ka unutra da čine slovo W zbog čega je jedva mogao da hoda i stoji

Jedno mače sa urođenim deformitetom koje je nađeno kako živi u lošim uslovima nedavno je dobilo šansu za normalan život.Kada je mali žuti Stokings (Čarapa) bio star nekoliko nedelja, donet je u čikašku organizaciju za zaštitu životinja “Tree House Humane Society”. Bio je neuhranjen, imao je infekciju disajnih puteva i zadnje noge toliko savijene ka unutra da čine slovo “W”, zbog čega je jedva mogao da hoda i stoji. “Morao je da vuče celu svoju zadnju polovinu i to mu je otežavalo život”, rekla je portparolka organizacije. Radnici azila u kojima je prethodno boravio Stokings su smatrali da je jedino rešenje za mače da ga eutanizuju.

Međutim, veterinarka Linda Evald konsultovala se sa ortopedskim specijalistom i odlučila da mače podvrgnu nizu operacija kako bi moglo da normalno koristi svoje zadnje noge. Prvi put je operisan u oktobru, a zatim su usledile još tri operacije.

Za to vreme Stokings je živeo sa jednom veterinarskom tehničarkom, koja ga je nako operacija i udomila. Mače se skoro potpuno oporavilo od operacija i sada već može da hoda, trči, skače i radi sve što rade i drugi mačići.

http://www.youtube.com/watch?v=Na_0VnT_M4k

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track