Kupio skromnu kuću s pukotinom, a ono što je bilo u njoj oduševilo ga je...
Foto: Profimedija

Izmamilo mu osmeh

Kupio skromnu kuću s pukotinom, a ono što je bilo u njoj oduševilo ga je...

Ludi svet -
Posteri horor filmova su najvredniji i najtraženiji među kolekcionarima, rekao je Brus Merčant koji se bavi prodajom ovakvih postera

Jedan muškarac kupio je skromnu kuću na Novom Zelandu za 100.000 dolara, a nedugo zatim u njoj otkrio pravo blago koje vredi pet puta više od vrednosti koju je platio za svoj novi dom.Gomila postera koju je pronašao u pukotini u zidu kada su završili renoviranje uključivala je i redak poster filma "Frankenštajnova mlada" iz 1935. godine.

"Posteri horor filmova su najvredniji i najtraženiji među kolekcionarima", rekao je Brus Merčant koji se bavi prodajom ovakvih postera.

Poster "Đavo je žena"Jedan čovek je takođe pronašao vrlo redak američki poster filma "Đavo je žena" iz 1935. godine, sa Marlen Ditrih u glavnoj ulozi. Prvo je bio sumnjičav, ali se ispostavilo da je poster originalan i da potiče iz štamparije.

"Gospodin u štampariji je toliko voleo taj poster, da ga je sakrio", ispričao je Brus. Nekih 60 godina kasnije, njegov sin je pronašao taj poster i iznenadio se kada ga je na aukciji prodao za 30.000 dolara.

(Independent)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track