DAN S EKIPOM SERIJE ULICA LIPA: Glumcima kiša ne može ništa!

Kurir proveo dan s ekipom

DAN S EKIPOM SERIJE ULICA LIPA: Glumcima kiša ne može ništa!

Pop kultura -
Loše vreme nije omelo Branka Cvejića, Radmilu Živković, Nenada Jezdića i Mikija Krstovića da uspešno završe snimanje
1 / 3

Za glumce nema odmora ni u vreme praznika, a ekipu serije „Ulica lipa“ posetili smo juče na snimanju, na trgu Kopitareva gradina, gde već tri dana vredno rade.Reditelj Miroslav Lekić planira da snimi scene s nekoliko desetina statista u kojima junaci pokušavaju da odbrane park ispred svoje zgrade nakon što je najavljena izgradnja novog objekta.- Ova lokacija je odabrana jer je fina urbana sredina u srcu grada. Moja zamisao je bila da se tu okupljaju junaci serije i druže. Komšije su veoma dobro prihvatile ekipu. Nekima je žao što će nakon snimanja trg vratiti stari izgled - objašnjava reditelj.

Preslišavanje... Branko Cvejić uči svoje replike
Preslišavanje... Branko Cvejić uči svoje replike

Lokacija „Boljeg života“Na istom prostoru, koji pripada opštini Stari grad, pre skoro tri decenije snimana je kultna TV serija „Bolji život“. Doduše, samo deo parka i fasada na jednom od objekata iskorišćeni su kao životni prostor porodice Popadić.- Nisam znao da se i njima dopala ova lokacija. Slučajno je pao izbor na nju jer u Beogradu uopšte nema ovakvih mesta i malih trgova. Lepo izgleda i nikom ne smetamo - veli Lekić.Kiša koja je padala prestala je u trenutku kada su Branko Cvejić, Miki Krstović, Nenad Jezdić i Radmila Živković započeli snimanje. Reditelj je ponavljao scenu tri puta jer je Radmila improvizovala i ubacivala replike kojih nema u scenariju.

Dobro se zabavljali na setu... Miki Krstović i Nenad Jezdić
Dobro se zabavljali na setu... Miki Krstović i Nenad Jezdić

Omaž Tatiću- Stigli smo do 25 dana snimanja. Plan je da završimo do kraja februara. Kiša nas ne remeti tempom koji pada - zaključuje Lekić.„Ulica lipa“ u trećoj sezoni imaće 10 epizoda. Tema je svakodnevica stanara jedne beogradske zgrade. Priču i dalje nose Svetlana Ceca Bojković, Radmila Živković i Anita Mančić, a tokom celog serijala junaci se prisećaju jednog od omiljenih suseda - Tihomira, kog je tumačio pokojni Josif Tatić. Rečenice koje izgovaraju su omaž kolegi.

Drži konce u rukama... Miroslav Lekić
Drži konce u rukama... Miroslav Lekić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track