(VIDEO) OVO NIJE VANZEMALJAC: Radnike na plantaži prepalo čudno stvorenje
Foto: Jutjub

Medvedi izumiru

(VIDEO) OVO NIJE VANZEMALJAC: Radnike na plantaži prepalo čudno stvorenje

Ludi svet -
Razlog zbog koga životinja na snimku više izgleda kao "Golum" još uvek nije poznat. Međutim radnici sa ove plantaže nude neke tragove

Nasuprot spekulacijama, životinja čudnog izgleda koja puzi kroz plantažu palmi nije sa druge planete. Umesto toga, ova životinja je pokazatelj tragičnog statusa životne sredine.

Ovaj strašan video prikazuje vrstu medveda (sunčani medved) koji kad je zdrav izgleda ovako:

Sunčani medved kada je zdrav, foto Profimedia
Sunčani medved kada je zdrav, foto Profimedia

Razlog zbog koga životinja na snimku više izgleda kao "Golum" još uvek nije poznat. Međutim radnici sa ove plantaže nude neke tragove.

- Bili smo šokirani. Niko od nas nikada nije video nešto ovako. Jedan od nas je udario životinju koja je izgledala kao da se onesvestila, rekao je jedan od radnika i dodao:

- To može da bude retka vrsta medveda i kada je došao svesti bili smo primorani da ga vratimo nazad u džunglu.

Video prikazuje medveda kako beži nakon susreta sa ljudima.

Na društvenim mrežama ljudi su ga nazvali "Malezijski Čupakabra", po mitskom biću za koje se mislilo da je uhvaćeno prošle godine. Drugi su se opredelili za vanzemaljska objašnjenja. Međutim, od više izvora ovo stvorenje je identifikovano kao sunčani medved.Fejsbuk grupa "Nature talks back" iskoristili su ovaj snimak da skrenu pažnju na težak položaj životinja u Borneu. Neverovatno bogatstvo kišnih šuma žrtvuje se zarad plantaža palmi na kojima se zarađuje mnogo od velikih kompanija koje se bave proizvodnjom palminog ulja.

Sunčani medvedi su ugrožena vrsta životinja koje nestaju. Svako koga je ovaj snimak bar malo pogodio možda će prestati sa upotrebom palminog ulja. Postoje brojne organizacije koje novac potrošen na taj proizvod mogu da iskoriste da zaštite postojanje ove vrste medveda, kao i za spasavanje kišnih šuma u kojima žive razne vrste životinja.

Pogledajte ovaj video koji će vas naterati da se zapitate...

http://www.youtube.com/watch?v=OY5jQ99-Eks

(The Dodo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track