PRONAĐEN SERVANTESOV GROB POSLE 4 VEKA: Španski pisac počiva u kripti manastira u Madridu!
Foto: Wikipedia

Eksperti potvrdili

PRONAĐEN SERVANTESOV GROB POSLE 4 VEKA: Španski pisac počiva u kripti manastira u Madridu!

Pop kultura -
Antropolog Francisko Etksebaria rekao je na konferenciji za novinare da je tim eksperata pozitivno identifikovao ostatke pronađene u kripti i da neki fragmenti pripadaju Servantesu, autoru romana "Don Kihot"

MADRID - U manastiru u Madridu nalaze se posmrtni ostaci čuvenog španskog pisca Miguela Servantesa, koji je preminuo 23. aprila 1616. godine, potvrđeno je danas u glavnom gradu Španije.

Antropolog Francisko Etksebaria rekao je na konferenciji za novinare da je tim eksperata pozitivno identifikovao ostatke pronađene u kripti i da neki fragmenti pripadaju Servantesu, autoru romana "Don Kihot".

Posle višemesečnih istraživanja, u januaru ove godine forenzički eksperti pronašli su grob u okviru manastira u Madridu, za koji su bili uveren da je u njemu sahranjen poznati španski pisac. Servantesovi posmrtni ostaci pronađeni su u niši u manastiru u centru Madrida, gđe se otprilike pretpostavljalo da je pisac bio ukopan, ali se nije znalo tačno mesto, jer je crkva tokom vekova proširena i pored je sagraden manastir.

Još nisu objavljeni detalji šta vlasti planiraju da urade sa pronađenim posmartnim ostacima.Servantesov "Don Kihot" je jedno je od najpoznatijih književnih dela ikada napisanih i smatra se pretečom modernog romana, jer je napisan u eri kada je u evropskoj književnosti najpopularniji žanr bila drama.Servantes je umro u istoj sedmici u kojoj je umro i Vilijam Šekspir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track