(VIDEO) NEIZLEČIVA BOLEST: Ona sebi čupa kosu u snu!
Foto: That's Life Magazine

Nema rešenja

(VIDEO) NEIZLEČIVA BOLEST: Ona sebi čupa kosu u snu!

Ludi svet -
Bila je ubeđena da joj kosa otpada sama od sebe, ali je nakon nekoliko nedelja shvatila da u snu sama sebi čupa dlake sa glave

Devetnaestogodišnja astralijanka Tiarn Menzies ponosila se njenom dugom i bujnom kosom. Ona je doživela nešto strašno. Jedne noći se probudila i na jastuku našla iščupane pramenove kose!"Bilo je kasno uveče kada sam se naglo probudila! Osetila sam bol na glavi. A onda sam pogledala svoje ruke i videla pramenove kose koji su mi umotani oko prstiju!", izjavila je Tiarn.

Ona je isprva mislila da joj kosa otpada, ali nakon nekoliko nedelja shvatila je da u snu sama sebi čupa kosu! "Počela sam da se budim u sred noći i da stalno pronalazim iščupanu kosu u rukama! Ćelava mesta su počela da se pojavljuju na mojoj glavi.", objasnila je svoje problem.Ona je uporno pokušavala da namesti frizuru tako da se ne vidi da joj fali kosa, a vremenom više nije bilo moguće pokriti ćelava mesta, piše Dejli mejl.

Nakon nekoliko poseta doktoru, dobila je dijagnozu. Ova čudna bolest se zove trikotilomania. Ponekad je povezana sa depresijom ili anksioznošću, a glavni simptom je da oboleli imaju poriv da sebi čupaju kosu.Oni koji pate od ovoga najčešće čupaju dlake sa glave, ali neretko i trepavice, obrve, dlake sa nogu i ruku. Tiarn je pre nekoliko godina doživela napad i to je dovelo do depresije, a posle toga i do ovog oboljenja.

Mlada devojka zbog traumatičnog događaja i dalje pije antidepresive, a jedino rešenje koje su doktori mogli da joj ponude je da smisle način preventive kako ne bi mogla da se čupa dok spava. Jedino što je uspela da uradi je da se na kraju ošiša na ćelavo.(Foto: That's life magazine)

http://www.youtube.com/watch?v=rIuJcgitzZQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track