NAUČNO DOKAZANO: Evo kako da se spermom zaštitite od požara!
Foto: Profimedia

Efikasna metoda

NAUČNO DOKAZANO: Evo kako da se spermom zaštitite od požara!

Ludi svet -
Veliki broj proizvođača već svoj nameštaj potapa u supstance koje odbijaju vatru, ali one štete zdravlju. Ovo je potpuno prirodna metoda

Molekuli DNK iz riblje sperme trenutno se koriste za razvijanje novih vrsta materijala otpornih na vatru. Naučnici su skoro došli do zaključka da je DNK veoma otporan na vatru. U seriji eksperimenata, naučnici su potapali odeću u spermu haringi i primetili da se na velikim temperaturama, ova telesna tečnost pretvori u materijal sličan keramici!Naučnici smatraju da ova upotreba DNK može da dovede do potpuno prirodnog i ekološki nastrojenog načina da se smanji broj požara u svetu!

Veliki broj proizvođača već svoj nameštaj potapa u supstance koje odbijaju vatru, ali se za te hemikalije sumnja da nisu dobre za zdravlje. Poenta istraživanja je da se iz riblje sperme izvuku molekuli koji sprečavaju požar i da se koriste za prevenciju od ove nesreće.U skorijoj budućnosti, na vama je da odlučite da li želite da zbog bezbednosti umočite vašu fotelju ili zavesu u spermu haringe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track