ŠEST ZASTRAŠUJUĆIH Strani predmeti pronađeni u ljudskom organizmu
Foto: Cracked.com

Stvarno svašta

ŠEST ZASTRAŠUJUĆIH Strani predmeti pronađeni u ljudskom organizmu

Ludi svet -
Većina operacija su rutinske i na tome bi i ostalo da ih nije zaprepastilo strano telo koje su našli u ljudskom organizmu

Većina iskusnih hirurga i doktora reći će da je u svom radnom veku videla sve i svašta, tačnije, sve što možete da zamislite. Većina operacija su rutinske i na tome bi i ostalo da ih nije zaprepastilo strano telo koje su našli u ljudskom organizmu.

Među mnogobrojnim suludim pričama, pronašli smo sedam veličanstvenih i nimalo običnih.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

1. Rouzmeri Alvarez prijavila se u bolnicu u Arizoni radi sumnje da ima tumor na mozgu, žaleći se na glavobolju, utrnutost glave i zamagljen vid. Nakon što joj je hirurg 'otvorio' glavu počeo se smejati. Kako je sam posle objasnio, nije mogao da se zaustavi. Bio je oduševljen što je s mozgom gospođe Alvarez sve u potpunom redu, samo što je u njemu 'kopao' veliki crv. Ovakva vrsta crva se isključivo ugnezdi u crevima, ostaje pitanje kako je došao do mozga? Jedini način je gutajući fekalije, a kako gospođa Alvarez ne deluje kao osoba koja ima takav fetiš, verojatno se zarazila konzumirajući zaraženu i nedovoljno pečenu svinjetinu.

foto: Cracked.com
foto: Cracked.com

2. 2007. godine, jedna 18-godišnja devojka javila se u bolnicu "Rush University Medical Center" u Čikagu žaleći se na nesnosne bolove u želucu, povraćanje i naglo, neobjašnjeno gubljenje 18 kilograma. Rendgenski snimak pokazao je prisustvo velike, tamne mase. Sumnjajući na veliki tumor, devojka je završila na operacionom stolu, a na mestu tumora nalazilo se ogromno klupko kose težine preko četiri kilograma i dužine oko pola metra. Ustanovilo se da devojka boluje od poremećaja zvanog trichophagia. Jela je svoju kosu zadnjih pet godina.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

3. Nakon teške operacije i ugradnje skretnice koja omogućava odlazak vode iz mozga, 57-godišnji Dariuš Mazarei nikada se u potpunosti nije oporavio. Konstantan bol i nemir koji je osećao tokom dve godine nakon operacije primorala ga je na novi odlazak u bolnicu. Iako su doktori tvrdili da je s njim sve u redu i da se radi o psihičkoj nestabilnosti, poslali su ga na magnetnu rezonancu. Snimak je pokazao strani objekat u njegovom abdomenu, a nakon što su opet otvorili, u njemu su pronašli hirurške makaze dugačke 25 cm koje su ostavljene u njemu pri operaciji.

foto: Cracked.com
foto: Cracked.com

4. Indijac Sanju Bagat ceo život je slušao šale na račun svoje neobične debljine. Ovaj 36-godišnjak završio je u bolnici nakon što je dobio jake bolove u stomaku. Doktori su bili uvereni da se radi o ogromnom tumoru. Kad su Sanju otovorili usledio je šok. Prvo je iz stomaka iscurila velika količina vode, a onda su doktori ugledali kosti, prste, kosu pa čak i nokte. Bio je to Bagatov blizanac, koji je u njemu rastao ceo život.

5. Nakon što je Džon Menli oboleo od upale pluća sa kojom se borio dve godine uz konstantan bolan kašalj, doktori su napokon utvrdili da s njim nešto ozbiljno nije u redu. Njegovo stanje bi se toliko pogoršalo da bi poplaveo i padao u nesvest. Doktori i stručnjaci nisu mogli da pronađu uzrok njegovog stanja. Tada se za njega zainteresovao doktor Momen Vahidi, direktor pulmologije na Djuku i odlučio u njegovo telo da uvede mikro kameru. U njemu su pronašli komadić plastike s logom jednog restorana koji je Menli verojatno udahnuo prilikom ručka pa se komadić 'zalepio' za njegov dušnik.

foto: Cracked.com
foto: Cracked.com

6. Stručno osoblje bolnice u Indijani ostalo je u najmanju ruku zabezeknuto kad su otkrili razlog misterioznog stanja jedne osmogodišnje devojčice. Devojčica je primljena zbog užasnih bolova u stomaku. Ono što se pregledom ustanovilo je da je devojčica progutala više od 30 magneta i metalnih predmeta. Na kraju je operacija prošla dobro, ali da su došli malo kasnije, pitanje je da li bi devojčica preživela.

(Webcafe.net.hr/)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track