SPASAO IH U POSLEDNJI ČAS: Iz Save izvukao džak sa 5 haskija!
Foto: Profimedija

Monstrum ih bacio u reku

SPASAO IH U POSLEDNJI ČAS: Iz Save izvukao džak sa 5 haskija!

Ludi svet -
Marijan Pavić iz Zagreba video je čoveka kako vreću iz koje se čulo cviljenje baca u reku i odmah je krenuo u spasavanje psića

Marijan Pavić (35) iz Zagreba uspeo je da spase pet malih haskija koje je čekala sigurna smrt u Savi.

"Pecao sam na obali Save u mestu Nart kraj Ivanje Reke i počeo je vetar. Čuo sam da je u vodu nešto pljusnulo i mislio sam da je grana ili riba. Tad sam vidio čoveka kako u Savu baca vreću iz koje se čulo cviljenje", počinje svoju priču.

U utorak je u zadnji čas iz Save uspeo da spase pet mešanaca staforda i haskija starih samo nekoliko dana.

"Već sam bio spremio štapove i opremu u auto te sam potrčao gore do auta i presreo čovjeka koji je bacio psiće. Pitao sam ga: "Čoveče, što radiš, jesi li normalan?’, a on je bez reči sjeo u auto i odjurio", grožen je Marijan, koji čoveka opisuje kao proćelavog i prosedoga gospodina između 55 i 60 godina.

Iz auta je izvadio štap, zabacio udicu i vreću sa psićima koja je plutala izvukao je na obalu.

"Srećom, vreća je bila od tvrde plastike i pored toga što je u njoj bio kamen, nije potonula. Psi su hvatali vazduh u nekoliko centimetara vode koja je bila unutra. Cvilili su i odmah sam ih izvadio iz vreće, osušio papirom i odnio svojoj strini Mariji, koja živi u blizini", rekao je Marijan.

Iako nisu hteli da piju iz bočice, svi pet psića su dobro i jedu svaka tri sata.

"Celi život živim pored vode i pecam, o ovakvim stvarima sam čitao, međutim nisam verovao da ima takvih monstruoznih ljudi. Haskiji su krasni psi, jedan ima belu fleku na vratu. Jednog od njih sigurno ću uzeti za mesec i po dana", rekao je Marijan, dodajući kako se veterinarka koja je pse pregledala čudila tome što su uopšte preživeli s obzirom na to da moraju jesti svaka tri sata.

Ilustracija foto Profimedia
Ilustracija foto Profimedia

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track