(VIDEO) ŠOKIRALA SE NAŠIM OBIČAJEM: Američka voditeljka ismejala srpsko pozdravljanje
Foto: Printskrin

Nije znala šta je snašlo

(VIDEO) ŠOKIRALA SE NAŠIM OBIČAJEM: Američka voditeljka ismejala srpsko pozdravljanje

Ludi svet -
Otišla sam u Crnu Goru i tamo se ljube tri puta! Bila sam ubeđena da mi se svi nabacuju. Svi u ovoj zemlji me žele, rekla je Keli Ripa

Keli Ripa u jutarnjem programu govorila je o svojoj nedavnoj poseti Crnoj Gori, i ispričala kako je naučila da se na ovim prostorima ljubi tri puta.

Ovaj običaj ostavio je toliki utisak na američku voditeljku i glumicu, da će ona po tome pamtiti letovanje. Tako je ispričala da je znala da se u Evropi ljudi prilikom pozdrava ljube dva puta, umesto jednom kao što je uobičajeno u Americi, ali se sa ljubljenjem tri puta nikada ranije nije susrela.

"Bila sam u Crnoj Gori. Mi u Americi se ljubimo jednom, u Evropi duplo više, i ja tu uvek zabrljam. Onda sam otišla u Crnu Goru i tamo se ljube tri puta! Bila sam ubeđena da mi se svi nabacuju. Svi u ovoj zemlji me žele! Suprug mi je potom objasnio da je tu zapravo običaj da se ljube tri puta", ispričala je ona i dodala.

"To je iscrpljujuće i svaki put sam pogrešila! Stalno sam slučajno ljubila ljude u usta"

Video je na Fejsbuku objavila američka novinarka i voditeljka Tanja Babić, koja je istakla da je ovo običaj i u Srbiji, te da je ona detinjstvo provela pokušavajući da shvati "od kojeg obraza se počinje". Ona je pojasnila i da poljubac tri puta simboliše Sveto Trojstvo.

Pogledajte video:

I kiss three times! No, really! I'm in tears laughing at Kelly Ripa & Michael Strahan on LIVE with Kelly and Michael talk about how people in Montenegro (& Serbia) kiss on the cheek three (not two!) times. My childhood was spent trying to figure out which cheek to start with. #FunFact: the three kisses symbolize the holy trinity.

Posted by Tanja Babich ABC7 on Thursday, 20 August 2015

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track