(FOTO) KOLIKO JE 5 PUTA 3? Pogledajte zašto je učitelj smanjio ocene na testu
Foto: Profimed

Netačan odgovor

(FOTO) KOLIKO JE 5 PUTA 3? Pogledajte zašto je učitelj smanjio ocene na testu

Ludi svet -
Učiteljica Dajan Brajars rekla je da deca moraju da shvate suštinu onoga što rešavaju, a ne samo da napišu tačan odgovor

Radeći test iz matematike, učenici jedne osnovne škole u SAD naišli su na jedan naizgled jednostavan zadatak, ali rešenje koje je jedan učenik napisao, izazvala je internet debatu.

Naime, matematičko pitanje od učenika traži da izračunaju "5x3=?", razlažući jednačinu.

Jedan učenik je slikao svoj test na kome je napisao da je rešenje "5+5+5", koje je učitelj osporio, napisavši da odgovor treba da bude prikazan kao "3+3+3+3+3".

The teacher marked 5x3= 5+5+5 = 15 WRONG!!Instead the answer the teacher was searching for is 3+3+3+3+3DO you Agree with the TEACHER?

Posted by Slam 100.5fm on Wednesday, October 28, 2015

Drugi zadatak koji je zadat učenicima na testu je crtanje matrice za rešenje jednačine "4x6=?". Učenicima koji su kao odgovor nacrtali šest redova sa četiri kolone crtica, označen je kao netačan, a učitelj je napisao da bi tačan odgovor trebbalo da bude šest kolona sa četiri reda crtica.

Učitelji matematike širom Sjedinjenih Američkih Država, branili su ovaj pristup učitelja, rekavši da pruža učenicima bolje razumevanje problema koje rešavaju.

via GIPHY

"Ono što pokušavamo da naučimo decu je da postanu mislioci. Oni moraju da shvate suštinu onoga što rešavaju, a ne samo da napišu tačan odgovor", rekla je Dajan Brajars, učiteljica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track