LUDOST: Maskirana tinejdžerka surfuje na vozovima
Foto: Profimedia

Plavokosa Ruskinja svakodnevno rizikuje život

LUDOST: Maskirana tinejdžerka surfuje na vozovima

Ludi svet -

Počela sam da surfujem na vozovima kad sam imala 15 godina. Sada i ne ulazim u vagone. Uglavnom sam na njima, kaže Moskovljanka

MOSKVA - Ona ima 19 godina i, za razliku svojih vršnjakinja u Moskvi, glavni cilj joj nisu noćni izlasci, a ne brinu je previše ni ispiti na fakultetu. Ona je bet-devojka koja surfuje na vozovima metroa! Čak i kad je zima, ova plavokosa tinejdžerka svakodnevno rizikuje život oblačeći kostim svoje omiljene strip-junakinje i vozeći se na vrhovima vozova, koji tutnje ispod glavnog grada Rusije.Ona odbija da otkrije svoj identitet, predstavljajući se kao Kobzaro.

Strogi roditeljiKaže da joj je dosadio običan život kakav uglavnom vode njene drugarice.- Počela sam da surfujem na vozovima kad sam imala 15 godina. Sada gotovo i da ne ulazim u vagone. Uglavnom sam na njima - kaže plavokosa Moskovljanka ne skidajući masku.Ona otkriva da je imala nekoliko nezgodnih susreta sa organima reda, ali da je kondukteri i mašinovođe najčešće samo opomenu kad primete da se nalazi na kompoziciji.- Moji roditelji su bili vrlo strogi kad sam bila mala. Živela sam po njihovim pravilima i oni su odlučivali šta je dobro, a šta nije za mene. Mene su, međutim, uvek inspirisali ljudi koji su živeli bez pravila i koji su pomerali granice. Srednju školu sam završila u Velikoj Britaniji i, kad sam otišla preko granice, osećala sam se kao da sam izašla iz kaveza.Bet-devojka ističe da je sasvim slučajno saznala za surfovanje na vozovima:- Kad sam imala 15 godina, bila sam na internetu i slučajno sam naišla na grupu koja se bavi ovim hobijem. Bilo mi je zanimljivo i htela sam da probam.Ipak, surfovanje po vozovima je opasno, čega je i ova hrabra tinejdžerka svesna:- Dosta sam naučila o vrstama vozova i opremi koju imaju. Znam šta smem da diram i kako da me ne ubije struja. Za mene je surfovanje na vozu poseban doživljaj. Kad voz krene, kao da se punim energijom i kao da mi se proširuje svest. Uvek kad surfujem imam vrlo zanimljive misli. Uz to, u pitanju je alternativan vid putovanja.

Na stanici metroa... Ne ulazi u vagon
Na stanici metroa... Ne ulazi u vagon

Svaki put drugačijeMoskovljanka zbog hobija često ima problema s policijom, ali je do sada uvek uspevala da se izvuče:- Kad me uhvate, uglavnom mi napišu kaznu za ugrožavanje bezbednosti. Ponekad se policajci zainteresuju za surfovanje, a jedan me je čak pitao da krene sa mnom. Za neke je ovo hobi, vrsta sporta, a za druge adrenalinski šok. Svaki put kad se popnem na voz, doživim drugačije iskustvo, i to je ono što mi se najviše dopada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track