IMATE PLAVU KOSU? Onda ovo nikako ne smete da radite
Foto: Profimedia

Saveti

IMATE PLAVU KOSU? Onda ovo nikako ne smete da radite

Žena -

Ako ste posvetlili kosu, onda dobro znate da joj zbog takvog tretmana treba malo više nege. Međutim, u želji da svoju kosu što bolje negujete i održite je zdravom i lepom, možete napraviti fatalnu pogrešku.

Jedna takva je korišćenje ulja za kosu. Nemojte nas pogrešno shvatiti – ne bilo kojih ulja, nego ulja koja imaju žućkastu (najčešće) ili bilo koju drugu nijansu.Ulja za kosu nisu postala tek tako veliki hit u nezi kose – ona uistinu hrane, vraćaju vlagu pa čak i štite vlas, ali ono što morate znati ako ste izbelili kosu je to da ne smete staviti bilo koje.

Naime, ulja koja nisu prozirna promeniće ton plave kose. To čak vredi i za prirodna ulja poput maslinovog ili arganovog. Možda ste stavili pramenove boje meda, ali ako koristite žuta ulja, velika je verovatnoća da vaša kosa dobije boju kukuruza.

A to nije nijansa kojoj ste se nadali, zar ne? Zanimljivo je i to da, što je nijansa vaše plave boje svetlija, to je veća verovatnoća da će se pod uticajem ulja boja izmeniti.

Što ovo znači?

To da se morate odreći jedne od najboljih vrsta njege za kosu?

Nikako. Iako postoje maske za kosu, i to baš za plavu kosu, što može biti dobra alternativa, vi ne morate otpisati ulje, ali morate birati ona prozirna, bez trunčice boje u sebi.​ Ako, pak, birate prirodno ulje, isprobajte kokosovo, ono je sasvim bezbojno.

(ljepotaizdravlje.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track