(VIDEO) OVAJ MAJMUN NE MOŽE DA PRESTANE DA JEDE: Hitno mora na DIJETU, a za to su krivi ljudi!
Foto: Printskrin

Jedva se kreće

(VIDEO) OVAJ MAJMUN NE MOŽE DA PRESTANE DA JEDE: Hitno mora na DIJETU, a za to su krivi ljudi!

Ludi svet -

Dugorepi makaki majmun, zavisnik od brze hrane, uskoro će u kamp na dijetu. Masni, kako su ga u šali prozvali posetioci Bangkoka, uživa u hrani koju ostave turisti. Kažu da najviše uživa u šejkovima i slatkom kukuruzu, a voli i tropsko voće.

Grupa ljubitelja majmuna koja ga je uzela u svoj konzervatorijum kaže kako ovaj makaki nije bolestan, nego samo debeo, a za to su najviše krivi neodgovorni ljudi. Sada mu pomažu da izgubi težinu tako što ga teraju da trči i da se igra sa drugim životinjama."Udebljao se zato što je jeo sve što mu je došlo pod ruku. Nije bolestan, ali mu treba naša pomoć. Oni voli da jede, a tamo je mnogo turista kojima je on atrakcija pa ga hrane još više" rekao je voditelj konzervatorijuma u kojem je Masni na rehabilitaciji. Ovaj makaki je bio važna karika u zajednici majmuna koja je nastanjena nedaleko od jedne trgovine u Bangkoku, zaključili su iz konzervatorijuma.

"On je vođa mladih majmuna. Uči ih važnim stvarima, kao što je način preživljavanja. Sada je star i voli da sedi i jede. Mi želimo da majmuni trčkaraju okolo po prirodi, jer su tada najsrećniji", dodao je voditelj konzervatorijuma pod čijim će vodstvom tim konzervatorijuma nastojati da Masnoga što pre vrate u formu.Tajland je dom hiljadama divljih majmuna među kojima su najbrojniji giboni i makaki majmuni. Oni tumaraju i po urbanijim delovima tražeći hranu, a tamo su najčešće atrakcija turistima.

(daily mail)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

NASMEJAO MU SE U LICE: Ovo je dokaz da majmun bolje igra stoni tenis od čoveka

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track