Najnovije vesti

MOJ DEČKO GLEDA PREVIŠE FILMOVE ZA ODRASLE: Požalila se stručnjaku, ali ovaj odgovor nije očekivala
Foto: Profimedia

IZNENAĐENJE

MOJ DEČKO GLEDA PREVIŠE FILMOVE ZA ODRASLE: Požalila se stručnjaku, ali ovaj odgovor nije očekivala

Ludi svet

Kolumnistu Dejvu Holmsu nedavno se javila jedna devojka koja je uverena da je njen dečko ovisan o pornićima te ga zamolila za savjet. Njenu poruku prenosimo u celosti:

"Dragi Dave,

Mislim da je moj dečko zavisan o pornićima. Nemam problem s tim da ih povremeno gleda, ali mislim da to što svrš*va nekoliko puta dnevno uz porniće nije normalno. To jako utiče na njega (čini mi se depresivnim i izolovanim) i nisam baš zadovoljna ispodprosečnim seksom u poslednje vreme. Ovo se već događalo, obično prestane kad mu kažem da je to problem, ali čim se nađe pod stresom ta mu se navika vraća. Šta da radim? Mogu li mu pomoći da se već jednom reši te navike?".

foto: Profimedia

Dejvov odgovor glasi:

"Prvo da ti kažem, doslovno svako izgleda depresivno i izolovano, a razlog za to jeste činjenica da to jesu. Svet je u haosu, ružne vesti stižu prečesto, a slobodno vreme provodimo čitajući ružne vesti i misleći ružne misli To izvlači životnu energiju iz nas i može nekoga da uputi na PornHub sa hitnim potrebama i čudnim upitima u tražilici. Shvatam to.

No, i ti imaš pravo na seksualno zadovoljstvo, a ne ide oboje. Hajde da razmotrimo ideju da možeš, ili treba da pomogneš dečku da se reši te navike. Otvaranje laptopa, stavljanje post-ita na kameru i odlazak u grad je nešto što će tvoj dečko raditi s vremena na vreme. Čak i sa partnerkom kod kuće koja želi seks, svi imaju potrebu da pobegnu u svet mašte s vremena na vreme. To nas oslobađa stresa i potpuno je prirodno.

Postoji 's vremena na vreme', za koji kažeš da ti ne smeta. A onda imaš i 'u svakom slobodnom trenutku', a ako tvoj dečko nema 13 godine, više puta na dan je previše. To će se samo završiti loše za vas oboje, a osim toga - ko ima toliko vremena?

Razlog zbog kojeg nisi doprla do njega je tvoj izbor reči. Kažeš mu da je to problem, a previše dijaloga o seksu, bez obzira na to da li je nameran ili slučajan, dovodi do stida. Svaki takav razgovor, pogotovo o masturbaciji, nosi rizik da zvučite kao edukacijski video iz 1950. 'Gledaš previše pornića' može da zvuči kao 'ti si seksualni manijak', što će ga samo gurnuti dublje u takvo ponašanje. Moguće je da gleda porniće jer oseća krivicu zbog svojih seksualnih potreba pa prozivanje dovodi do nagomilanog stida. To nije dobro ni za koga.

foto: Profimedia

(Kurir.rs/Index, Foto: Profimedia)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...