KAKO SE IZBORITI SA BUBULJICAMA NA KOŽI CELOG TELA? Držite se ovih pravila i nestaće kao od šale
Foto: Profimedia

SAVETI!

KAKO SE IZBORITI SA BUBULJICAMA NA KOŽI CELOG TELA? Držite se ovih pravila i nestaće kao od šale

Žena -

Bubuljice na licu su uobičajena pojava, naročito kod mladih ljudi u pubertetu ili osoba sa masnim tipom kože. Međutim, šta raditi kada se one pojave na nekom drugom delu tela?

Na našu sreću postoji mnogi načini na koje možemo ublažiti, pa čak i iskoreniti bubuljice sa kože ako se striktno pridržavamo tih pravila. U zavisnosti od dela kože koji je zahvaćen bubuljicama, predstavljamo vam načine za njihovo uklanjanje...

Na vratu

Ako ste konstantno počli da osećate nove bubuljice na zadnjem delu ili stranama vrata, proverite proizvode sa kojima perete i negujete kosu. Generalno gusti proizvodi na bazi ulja sadrže silikone ili petrolej koji izazivaju nastajanje bubuljica. Da biste ih smanjili, polako počnite da izbegavate ove proizvode, istovremeno vezujući kosu kada idete na spavanje ili trening.

foto: Profimedia

Na grudima

Ove bubuljice su poznate i kao akne sportskog grudnjaka jer se često pojavljuju zbog mokre odeće za trening. Nakon treninga se istuširajte što je pre moguće kako se bakterije ne bi zadržale u vašoj koži. Ako nemate vremena, presvucite se i obrišite deo oko grudi sa maramicama sa salicilnom ili glikolnom kiselinom.

Na leđima

Redovno čišćenje leđa sa proizvodima sa salicilnom kiselinom vammože pomoći kod ovog problema. Kada nanesete gel za tuširanje, sačekajte da salicilna kiselina odradi svoje, a zatim ga isperite. Takođe češće menjajte posteljinu.

Na zadnjici

Proverite da li nosite gaćice od dobrog materijala. Pamuk je uvek bolji svile ili najlona, jer je materijal koji dozvoljava koži da diše. Takođe smanjite nošenje helanki i uske odeće – zamenite ih lepršavom haljinom ili kilote pantalonama.

(Kurir.rs/Zenskimnagazin, Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja