BIZARNIJE OD OVOGA NE MOŽE! Čovek jede ŽIVO MESO 3 godine i tvrdi da je zdrav kao dren, ali doktor kaže da se igra sa ZDRAVLJEM
Foto: Printscreen/Instagram

čudno

BIZARNIJE OD OVOGA NE MOŽE! Čovek jede ŽIVO MESO 3 godine i tvrdi da je zdrav kao dren, ali doktor kaže da se igra sa ZDRAVLJEM

Ludi svet -

Nakon što je istražio zdravstvene prednosti sirovog mesa, Veston Rou je u potpunosti prešao na sirovu ishranu. Kaže kako mu je ova ishrana puno pomogla u podizanju energije.

Već tri godine redovno jede hranu poput sirove govedine, sirove jetre, sirove piletine, pa čak i mozga, a sve to kupuje sa lokalnih farmi.

- Rekao bih da u ovom trenutku jedem 99 posto svežeg sirovog mesa i nikada nisam bio bolestan zbog takve ishrane. Više ne jedem prerađenu hranu i iskreno mi ni ne nedostaje. Meso i sirove mlečne proizvode dobijam od lokalnih dobavljača i prijatelja koji drže stoku, a ja u vrtu uzgajam vlastito voće - ispričao je Veston.

Na hranu troši oko 120 evra nedeljno. Njegov dan se obično sastoji od dva do tri obroka.

- Ponekad preskočim doručak, ali ako sam gladan obično za doručak imam tri ili četiri sirova jaja i komad voća. Ručak je obično moj najveći obrok u danu. Pojedem pola kilograma sirovog mesa, neslani maslac i tri do četiri sirova jaja. Za večeru dodajem i kuvani krompir. Desert je sladoled napravljen od sveže pavlake, mleka, jaja i meda - kaže.

Omiljene namirnice su mu pileća jetra, govedina sa maslacem i ovčji mozak. Na meniju mu se znaju naći i oči od ovce. Izbegava dodavanje začina. Iako je pre tri godine počeo s ovakvom ishranom, oduvek ga je zanimala i stalno se edukovao o najboljim načinima za održavanje kondicije.

- Shvatio sam da se moja ishrana mora promeniti kad sam počeo doživljavati zaista čudne simptome poput ekcema, magle i umora - rekao je.

Jedna od namirnica koja je posebno kontroverzna u njegovoj ishrani je sirova piletina, zbog potencijalnog rizika od trovanja salmonelom.

- To je vrlo kontroverzno, ali verujem da sirovo meso ima prirodnu ravnotežu bakterija koje deluju simbiotski sa našim telima i služe svrsi. Pojeo sam stotine kilograma sirove piletine i daleko sam od bilo kakve bolesti - objasnio je.

Svoje prehrambene navike i fotografije onoga što jede deli na Instagramu i Jutjubu. Iako dobija mnogo negativnih komentara, kaže kako ga prijatelji i porodica podržava.

Lekari, pak sa druge strane upozoravaju da je ovakav način ishrane opasan. Doktor Frenki Filips iz Britanske asocijacije dijetetičara je naglasio da neki delovi mesa zaista mogu da se jedu živi, ali da je jedenje živog pilećeg mesa preveliki rizik zbog trovanja hranom.

- Živo pileće meso ne preporučujemo da se jede živo, a i mora se voditi računa o higijeni prilikom korišćenja živog mesa. Nikad ne bismo preporučili ljudima da jedu pileće meso koje nije skuvano jer se mogu otrovati - kaže ovaj lekar.

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

00:29

EMOTIVNO DO SRŽI! Sloboda i Dragana Mićalović plakale usred restorana, razlog tera SUZE na oči, slama i najtvrđa srca! VIDEO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track