PTICA JOJ 84 DANA ŽIVELA U KOSI: Ja sam joj bila majka, pravila je GNEZDO od mojih PRAMENOVA i sada plačem kad POMISLIM na nju!
Foto: Printscreen YT

Da li je moguće?

PTICA JOJ 84 DANA ŽIVELA U KOSI: Ja sam joj bila majka, pravila je GNEZDO od mojih PRAMENOVA i sada plačem kad POMISLIM na nju!

Ludi svet -

Hana Born Tejlor napustila je London da bi se preselila u Ganu sa suprugom Robinom zbog njegovog posla.

Žena sa gnezdom u kosi
foto: Printscreen YT

Pošto u početku nije radila, Hana je dane provodila istražujući prirodu i lokalne ptice. Jednog dana pronašla je napuštenu malu zebu koja je ispala iz gnezda. Kako je rekla, ptičica je tada imala jedva mesec dana, a Hana je već znala da je neće ostaviti.

- Oči su joj bile potpuno zatvorene i sva je drhtala. Bila je premlada da bi sama preživjela - rekla je.

Hana je rekla da je zeba bila veličine njenog prsta i odlučila je da se potpuno posveti svom oporavku. Istraživala je kako da se bolje brine o zebi, a u razgovoru sa stručnjakom, Hana je saznala da će njenom ljubimcu biti potrebno 12 nedelja da bude spremna za spoljni svet.

Žena sa gnezdom u kosi
foto: Printscreen YT

Iako ju je Hana u početku stavila u kartonsku kutiju u koju je prethodno stavila kuhinjske krpe u pokušaju da napravi gnezdo za nju, mala zeba je imala druge planove, i smestila se ni manje ni više nego u kosu svoje vlasnice. Od tada su njih dve postale nerazdvojne.

- Bila sam joj majka. Naredna 84 dana živela je u mojoj kosi. Letela je pored mene ili se brinula o meni dok sam hodala kroz kuću, šetala ili vozila auto. Dok je još učila da leti, napravila je kratke zamahe od mojih ramena do glave, a zatim se ponovo odmarala u mojoj kosi - priseća se Hana. Britanka, koja je po profesiji pisac, priznala je da je ptica svakodnevno pravila mala „gnezda” u njenoj kosi, skupljajući kljunom pramenove u koje bi se kasnije naselila.

- Postale smo veoma povezane. Obe smo bile potrebne jedna drugoj - rekala je vlasnica ptice.

Ipak, došao je dan kada se zeba vratila u to područje, a Hana je skupila dovoljno snage da dozvoli svojoj ljubimici da raširi krila. U početku joj je dozvolila da posmatra ostale zebe i pokušava da komunicira sa njima, a četvrtog dana je odletela. Uostalom, vlasnica tvrdi da je toliko vezana za svoju krilatu prijateljicu da je i dalje veoma emotivna kada pomisli na nju.

- Ovo me je zauvek promenilo, još uvek plačem kada pomislim na nju - rekla je.

(Kurir.rs/klix.ba)

Bonus video:

05:50

POZNAVALAC VLAHA TVRDI DA MAGIJA NE POSTOJI: Kult mrtvih jako izražen, pokojniku čak namenjuju JUTARNJU ROSU I POJ PTICA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track