SVAKI S*KS JE BOLEO, MISLILI SU DA SAM TRUDNA, A ONDA SE DESILO OVO: Bizarna ispovest mlade devojke sa BIZARNOM DIJAGNOZOM!(FOTO)
Foto: Printskrin/Tiktok

BIZARNO

SVAKI S*KS JE BOLEO, MISLILI SU DA SAM TRUDNA, A ONDA SE DESILO OVO: Bizarna ispovest mlade devojke sa BIZARNOM DIJAGNOZOM!(FOTO)

Ludi svet -

Ženi čiji su bol tokom seksa lekari svaljivali na veličinu penisa njenog partnera, izvađena je cista na jajnicima od 4,7 kilograma koja je sadržala 3,7 litara tečnosti. Svi su mislili da je trudna, prenosi Nova.

Rakel Rodrigez, 25, iz Minesote, pre pet godina je otišla kod lekara zbog ovog problema i rekla da se takođe suočava sa iznenadnim napadima bola.

Skeniranje je u to vreme otkrilo da je imala cistu od 8 cm – ili kesicu ispunjenu tečnošću – na jajniku veličine loptice za softbol, ali lekari su rekli da ne mora da se uklanja.

Prošle godine, međutim, cista je počela brzo da raste i na kraju je postala toliko velika da se činilo da je Rakel "trudna". Prijatelji su čak počeli da je pitaju zašto im nije rekla da očekuje bebu.

Rodrigez je pre četiri nedelje imala dvočasovnu operaciju u Memorijalnoj bolnici da bi uklonila cistu i tako se brzo oporavila da je nedelju dana kasnije otišla u kupovinu.

Otkrivajući priču na TikTok-u, Rodrigez je rekla da je tumor porastao na 28 cm u prečniku - što je najveća veličina za ciste na jajnicima.

Rekla je da su tokom operacije njen desni jajnik i jajovod , gde je bila cista, morali da budu uklonjeni, ali da je njen levi i dalje u funckiji.

@rockiesoto33 Heres another take on this sound/video with a different caption i had in my drafts #ITSGONE ? #ovariancysts #awarness #ovariesoverbrovaries #itsajoke #NOTPREGNANT ♬ original sound - Raquel Rodriguez Soto

Nije jasno šta je izazvalo cistu, ali Rodrigez je navela da je to možda bilo zbog infekcije urinarnog trakta i sepse koju je pretrpela 2017. godine.

Ciste na jajnicima su oboljenje koje nastaje kada se kesa ispunjena tečnošću formira na strani jajnika često tokom ovulacije, kada oslobađa jajna ćelija.

One takođe mogu biti izazvani infekcijama u predelu karlice, hormonskim problemima i endometriozom - kada tkivo koje normalno oblaže matericu raste izvan nje.

Doktori kažu da su ciste na jajnicima generalno „veoma česte“ i obično nestaju bez izazivanja simptoma.

Ali neke vrste - kao što je mucinozna cista koju je imala Rodrigez - ne nestaju i mogu porasti ako se ne uklone.

@rockiesoto33

Little update & picture of my stomach!! The incision will remain covered for 7 days but I’ll post a pic of that too when I can! ❤️‍??

♬ original sound - Raquel Rodriguez Soto

Simptomi stanja uključuju nadimanje, otok i bol u donjem delu stomaka, a u slučajevima kada puknu, takođe mogu izazvati jak bol.

Većini žena sa dijagnozom cista se nude lekovi protiv bolova i propisuju hormonske pilule koje pomažu u regulisanju ovulacije.

Ali onima sa ozbiljnijim oblicima stanja biće ponuđena operacija za njihovo uklanjanje.

Opisujući trenutak u kom su je lekari odbili za operaciju, Rodrigez je rekla da je jednom muškom lekaru objasnila da je osećala "neugodne bolove" tokom odnosa.

Dodala je: „On je slučajno bio muškarac i rekao mi je da je bol koji imam verovatno posledica toga što je moj partner „preterano obdaren” i da treba da imam „plići seks”.

Drugi lekari su joj rekli da je bol verovatno posledica grčeva ili nadimanja i da nema razloga za brigu.

@rockiesoto33 My surgeon says hi!!!! Shes seen all of my tiktoks & said she’ll try to get me those pics asap ?? pressure her in the comments ? #ovariancysts #awarness #notpregnant ♬ original sound Raquel Rodriguez Soto

Rodrigez je navela da čak i kada je cista primećena, lekari nisu bili previše zabrinuti i poslali su je kući.

Dr Tarana Širazian, direktorka centra za negu fibroida u NIU Langone Health u Njujorku, rekao je da je trebalo da je operišu čim su pronašli cistu.

„Mucinozne ciste se ne povlače same od sebe kao obične ciste koje obično dolaze i nestaju sa ženskim menstrualnim ciklusom“, rekla je ona.

„One ili samo vise na jajniku i ostaju iste veličine ili mogu da rastu — i rastu poprilično brzo.“

Širazian je rekla da bi lekari trebalo da postanu zabrinuti za njih kada postanu veće od 5 cm, a ne kada je Rakelina cista bila već 8 cm.

@rockiesoto33 One last time with this sound b/c it gave me all of you. Another s/o to my amazing friend & photographer : @ktk #ovariancysts #awarness #NOTpregnant ♬ follow me on ig the_jaderoom - jade??

Rodrigez je za Dejli Mejl rekla da ima "atletsku" građu i da je prilično "sitna".

Ali oko njenog 24. rođendana — nakon što su je lekari odbili — članovi porodice primetili su da je počela da deluje naduvenije.

Opisujući trenutak kada je cista postala prilično velika, rekla je: „Izgledala sam i osećala sam se trudnica".

„Imala sam kratak dah i bila sam naduvena i piškila sam sve vreme. Ljudi su me stalno pitali, "kada treba da se porodiš?" Neki prijatelji su mi govorili: "Nisam znao da si trudna! Zašto mi nisi rekla?", navela je ona.

"Sada se smejem, ali nije baš smešno", rekla je. "Opadala mi je kosa, imala sam jake bolove i gubila sam težinu bez da se trudim."

@rockiesoto33 “Itll go away on its own” “itll ruputure” “you dont have insurance” “youre lying” #ovariancysts #awareness #NOTpregnant #draft ♬ original sound - Motch24

Danima pre njene operacije prijatelji su joj priredili '"baby shower" kako bi rasvetlili situaciju i postavili su transparent sa natpisom "Očekujem cistu!".

Nakon operacije, Rodrigez je rekla da joj je stomak bio 'mali' i kao da je skinuta velika težina.

Otprilike nedelju dana kasnije ponovo je mogla da ode u kupovinu i nastavi sa obavljanjem svojih obaveza.

(Kurir.rs / Nova.rs)

Bonus video:

00:11

Andrija Jo kupio sebi stan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track