BAKA DOBILA MUŠKI POLNI ORGAN ZA SPOMENIK! Ispunili joj BIZARNU poslednju želju, ali iza toga se krije NEVEROVATNA priča! VIDEO
Foto: Twitter/ngjanowitz

sjajno

BAKA DOBILA MUŠKI POLNI ORGAN ZA SPOMENIK! Ispunili joj BIZARNU poslednju želju, ali iza toga se krije NEVEROVATNA priča! VIDEO

Ludi svet -

Pre nego što je umrla, 99-godišnja Katarina Ordunja Perez imala je poslednju želju: ogromnu statuu penisa na vrhu njenog groba.

Porodica Katarine Ordunje Perez otkrila je da je njen kontroverzni nadgrobni spomenik, penis dug 160 centimetara i težak 270 kilograma, završen. Da, dobro ste pročitali, ta neman je prošlog vikenda stavljena na njen grob u Meksiku kao "prikaz njene ljubavi i životne radosti".

Katarina Ordunja Perez, spomenik u obliku penisa
foto: Printscreen/Tviter

"Uvek je bila pomalo avangardna"

"Želela je da razbije paradigmu svega meksičkog, gde su stvari ponekad skrivene jer nema otvorenog uma", rekao je njen unuk Alvaro Mota Limon u intervjuu za VICE World News.

"Ona je uvek bila veoma avangardna, imala je veoma napredno razmišljanje o stvarima“, dodao je on.

Donja Kata, kako su je od milja zvali u gradiću Misantla u istočnoj državi Verakruz, imala je poseban afinitet prema penisima i onome što je verovala da oni predstavljaju.

"Uvek je govorila, u meksičkom smislu, da smo vergas", rekao je Mota Limon.

Katarina Ordunja Perez, spomenik u obliku penisa
foto: Printscreen/Tviter

Malo je reči u meksičkom slengu tako dinamičnih kao što je "verga", što je možda najbolje prevesti na srpski kao "on je stvarno neki ku*ac" zbog opšte upotrebe kao psovke. U zavisnosti od toga kako se piše, "verga" može biti brutalna uvreda, reći nekome da se od*ebe (vete a la verga) ili da ne vredi ništa (vales verga). Ili to može biti kompliment, znak časti, da ako je nešto "verga", da je cool ili hrabro.

Nesvakidašnji spomenik zapravo predstavlja porodicu

Naime, Donja Cata ga je često koristila, ali sa nekom vrstom kolokvijalnog ponosa kada je članove svoje porodice nazivala vergas, što prema rečima njenog unuka znači da su to bili ljudi moralne snage, sa "integritetom, hrabrošću, strašću i istovremeno sa ljubavlju i radošću", rekao je Mota Limon.

Njegova prabaka je odrasla u siromaštvu i nije pohađala školu kao dete, ali je svojim vrednim radom i odlučnošću postala uticajni član grada Misantla. Političari su je često posećivali i udvarali joj se, znajući kakav je uticaj imala u tom kraju.

Katarina Ordunja Perez, spomenik u obliku penisa
foto: Printscreen/Tviter

Donja Kata je svojoj deci, unucima i praunucima usadila poruku da su verge i da mogu da postignu sve što žele, a posebno žene. Mnogi članovi porodice su ostvarili sjajne karijere. Njegova sestra je doktorirala, a sam Mota Limon je završio dve magistarske studije i čak je na neko vreme postao gradonačelnik svog rodnog grada.

Mota Limon se prisetio kako je njegova baka sa velikim optimizmom gledala na život i tvrdila da problemi čoveka nikada ne treba da ga nadvladaju. Ovu ideju je zamislila kao porodičnu, ali sa metaforom penisa, što znači da kada si verga, "ne treba da odustaneš, već se treba direktno suočiti sa njima".

"Mislio sam da je šala"

Tokom godina, Donja Kata je rekla svojoj porodici i stanovnicima Misantla da želi da njen grob bude ukrašen penisom. Mota Limon je mislio da je baka samo baka: smela, živahna i razigrana kao i uvek. Nije mislio da je ozbiljna. Ali pre njene smrti, pitao ju je o dugotrajnoj molbi.

"Rekla mi je da je njena želja da je niko ne zaboravi i da se sećamo svega što smo voleli kod nje", rekao je on.

Nakon smrti Donje Kate 20. januara 2021. godine, porodica je razgovarala o njenoj želji, trebalo je vremena da se sve pokrene, otkrio je unuk.

Na kraju, Mota Limon je pozvao lokalnog inženjera u gradu koji pravi plastične proizvode, kao što su rezervoari za vodu i dečija igrališta, i pitao ga da li je dorastao zadatku.

spomenik u obliku penisa
foto: Printscreen/Tviter

"Prvo sam mislio da je to šala", rekao je Isidro Lavoignet, inženjer neobičnog spomenika penisu.

"Zato što nije baš uobičajeno videti ovakve skulpture ili spomenike, a još manje u znak sećanja na nekog ko je preminuo", dodao je.

Trebalo je skoro mesec dana i tim od 12 ljudi, uključujući stolara, vajara i rezbara. Morali su da krenu sa procesom "topljenja materijala da bi mu se dala potrebna amplituda da bi mogao da formira testise."

Ali iako je Lavoignet rekao da je projekat najčudniji koji je ikada napravio, nije bio iznenađen jer poznavao je Donju Kato, "ona je bila neko ko je rušio tabue", priznao je.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:09

Jelena Đoković trenira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track