ŠOK! ŠTA SVE NEĆE URADITI ZBOG POPULARNOSTI: Na mrežama kruže opasni izazovi, mladi se povređuju da bi bili u TRENDU! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Instagram

JEZIVO

ŠOK! ŠTA SVE NEĆE URADITI ZBOG POPULARNOSTI: Na mrežama kruže opasni izazovi, mladi se povređuju da bi bili u TRENDU! (VIDEO)

Ludi svet -

Jednom davno je Endi Vorhol proročki rekao da će u budućnosti svako imati svojih 15 minuta slave, a kako ta rečenica datira sa kraja šezdesetih godina prošlog veka, veoma je jasno da je veliki umetnik znao o čemu govori.

Svedoci smo da sve češće mladi ljudi, ponekad i deca rade razne bizarne stvari na društvenim mrežama da bi privukli pažnju i postali popularni jer je ta popularnost povezana sa uspehom i novcem. Izmišljaju se psihičke bolesti, jedu tablete za pranje veša, guše se, konzumiraju cimet u velikim količinama, ližu sladolede po radnjama, a zatim ih vraćaju u frižidere... spisak je beskonačan i često se završi tragično.

Arči Batersbi
foto: Profimedia

Najstrašnije je to što svi ti izazovi nisu nimalo naivni i mnogi mogu odvesti u smrt, a poslednja je tragična smrt malog Arčija iz Velike Britanije koji je isključen sa aparata jer je TikTok izazvo tzv. blackout pošao po zlu.

izazov, Tik Tok izazov, opasni tik tok izazovi
foto: Printscreen/Instagram

Mladi ljudi iz Srbije nisu izuzetak, a poslednji je i Instagram lajv jednog momka koji je razbijao tanjire o svoju glavu, drugi je visio sa terase, a treći je radio sklekove sa nožem u ustima. Zašto? Teško je odgovoriti, a ne uplesti mnoge činioce i stvari, ali svakako onaj koji prvi upada u oči je element šoka i bizarnosti.

izazov, Tik Tok izazov, opasni tik tok izazovi
foto: Printscreen/Instagram

Zašto bi neko sebe dovodio u opasnost, pogotovo na društvenim mrežama? Da bi bio viđen. Tu se "biti viđen" i popularnost izjednačava jer realnog benefita nema, osim možda ozbiljnijih povreda, što je tragično.

Niko neće primetiti to što je neko pao sa terase, naboo na nož ilin olupao tanjir o glavu, a čak i da vidi, da li će takvoj osobi pružiti ozbiljnu šansu za neki napredak? Neće.

Kada se pogleda sve ovo, niko nije na dobitku, mladić se povredio, publika je gledala i "njegova slava" je trajala do kraja njegovog lajva jer će, nažalost, neko već za 15 minuta smisliti nešto drugo.

00:28

Opasni izazovi na društvenim mrežama, mladić razbija tanjir o svoju glavu

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:57

TIKTOKER ZGROŽEN PRIZOROM NA LETOVANJU U HRVATSKOJ: Skočio je u more, a onda video nešto od čega mu se ŽELUDAC PREVRNUO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track