Najnovije vesti

KUVAM U MAŠINI ZA SUDOVE I GULIM BANANE U RADNJI PRE MERENJA: Ona je NAJVEĆA ŠKRTICA na svetu! Pogledajte na čemu sve štedi! ŠOK
Foto: Printscreen YouTube

IMA LI DALJE

KUVAM U MAŠINI ZA SUDOVE I GULIM BANANE U RADNJI PRE MERENJA: Ona je NAJVEĆA ŠKRTICA na svetu! Pogledajte na čemu sve štedi! ŠOK

Ludi svet

Svi volimo da primenimo dobar savet za uštedu novca, ali Stefani Benet dovodi stvari do krajnosti. Tako, na primer, hoda u mraku između prostorija u stanu, noseći sa sobom sijalicu, koju postavlja i pali samo u onoj prostoriji u kojoj će se zadržati da nešto pronađe. Tvrdi da na taj način samo na struji uštedi oko 60 dolara, odnosno oko 55 evra mesečno.

Stefani, osim toga, sakuplja grudvice i vlakna koja se skupe na dnu bubnja i gumi na vratima mašine za pranje veša i od njih pravi improvizovane pamučne jastučiće, kojima skida lak za nokte i koristi ih za šminkanje.

Stefani Benet
foto: Printscreen YouTube

Umesto običnog tuša, koristi mornarski princip tuširanja (kod kog se potroši mnogo manje vode, tako što se najpre potopite pod vodom, onda sapunate uz zatvorenu vodu i ponovo je otvarate da biste se brzo isprali) i koristi bebi monitor kako bi svog partnera pod tušem upozorila da je vreme da zatvori vodu.

Njen dečko, Patrik Robinson, ne razume način na koji njegova devojka živi i kaže da kod nje nikad ne uspe dobro da se istušira. Kaže kako zapravo nikad ne stigne dobro da opere celo telo, pa se često oseća kao magarac zato što se ne suprotstavi i ne istušira kako treba, prenosi portal LADbible.

- Stefani ima dobar posao, radi u lekarskoj ordinaciji. Uštedela je puno novca, ali ne želi ništa da troši. Smešno je to kako živi, ali ja je volim i zato to prihvatam - kaže Patrik.

I to nije sve. Stefani štedi i na vodi za kuvanje tjestenine, pa istu vodu koristi više puta. Injekcijom precizno meri količinu deterdženta za veš koji će staviti u veš-mašinu.

Kaže da je u stanju da maksimalno iskoristi svaku vrstu hrane i pića u kući, koje čuva u posebnim posudama. Koliko je predana štednji pokazuje i ova priča: Kad kupuje u supermarketu, Stefani oguli banane pre stavljanja na vagu, kao što grožđe očisti od grančica i izvaga samo bobice.

I ako vam to deluje bizarno, evo još nekih detalja: Stefani kuva u mašini za pranje sudova, tako da činije čvrsto omota aluminijumskom folijom, kako bi bila sigurna da voda neće prodreti u njih, dok se oko toga pere ostalo posuđe. Tako kuva viršle, priprema lazanje, ribu i slično, jer joj je to draže nego da troši struju radi pripreme obroka.

(Kurir.rs)

Bonus video:

CENA STRUJE U SRBIJI NAJNIŽA U EVROPI! Stručnjaci: Štednja urodila plodom, privućićemo strane investitore i PREGURAĆEMO ZIMU!
04:07

CENA STRUJE U SRBIJI NAJNIŽA U EVROPI! Stručnjaci: Štednja urodila plodom, privućićemo strane investitore i PREGURAĆEMO ZIMU!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja