ČOVEK NJENOG ŽIVOTA JE VARAO I MUVAO JOJ ĆERKU NA SAHRANI: Glumica snimila NAJPRODAVANIJI POSTER u istoriji, a imala TRAGIČAN KRAJ
Foto: Philippe Ledru / akg-images / Profimedia

TUŽNA ŽIVOTNA PRIČA

ČOVEK NJENOG ŽIVOTA JE VARAO I MUVAO JOJ ĆERKU NA SAHRANI: Glumica snimila NAJPRODAVANIJI POSTER u istoriji, a imala TRAGIČAN KRAJ

Pop kultura -

Da je živa, legendarna glumica Fara Foset danas bi imala 76 godina.

Rođena je kao Meri Fara Leni Foset u Korpus Kristiju u Južnom Teksasu. Kao 21-godišnjakinja je došla u Holivud i odmah je potpisala ugovor od 350 dolara nedeljno, te je snimala reklame za pastu za zube, razne kozmetičke proizvode i automobile.

Prve uloge je odigrala u serijama "The Flying Nun" i "I Dream of Jeannie" 1969. godine. A onda je 1976. dobila angažman koji ju je proslavio. Naime, jedna kompanija je predložila njenom agentu da snimi poster za njih. Fotografisao ju je Brus Mekbrum, a kako je ispričao njen prijatelj Nels Van Peten, Fara je sama napravila frizuru i našminkala se bez pomoći ogledala.

Fara Foset
foto: Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia

Njeni plavi pramenovi dodatno su istaknuti isceđenim od limuna. Foset je odabrala svojih šest omiljenih slika od 40 rola filma, a izbor je na kraju sužen na onu koja ju je proslavila. Fotografija glumice u jednodelnom crvenom kupaćem kostimu je najprodavaniji poster u istoriji.

Nakon toga se pojavila u naučno-fantastičnom filmu "Loganov beg", u kojem je glavnu ulogu tumačio Majkl Jork, a bila je deo glumačke ekipe u kultnoj seriji "Čarlijevi anđeli". Igrala je Džil Manro nakon što joj je angažman sredio prijatelj njenog supruga Lija Mejdžorsa (83), televizijski mogul Aron Speling.

Fara Foset
foto: KEYSTONE Pictures USA / Zuma Press / Profimedia

Foset je počela vezu s kolegom Lijem kasnih 60-ih godina, a upoznao ih je njegov publicista, nakon čega su otišli na sastanak. Venčali su se 1973. godine. "Bilo je to vrlo brzo i trajalo je skoro 12 godina. Međutim, mislim da je u našem braku bila jedna godina u kojoj sam je video tek na dve nedelj", rekao je Mejdžors.

Razveli su se 1982, a Li je objasnio zašto je došlo do kraha njihovog braka. "Ona je snimala filmove i slično i radila svoje serije, a ja sam radio svoje. To je uglavnom razlog zašto smo se razveli, nikad se nismo videli. Ostali smo veliki prijatelji, ali samo smo imali svoje karijere i nismo imali vremena jedno za drugo", ispričao je glumac.

Rajan O'Nil, Fara Foset
foto: Profimedia

Fara je i tokom njihovog braka imala aferu s Rajanom O'Nilom (81), koji je bio prijatelj njenog supruga. Zapravo ih je Li i upoznao, ne sluteći da će njihov prvi susret 1970-ih rezultirati velikom ljubavlju. Završili su u automobilu ljubeći se satima. Fara je zbog Rajana sve napustila i počela novi život s njim.

"Kada sam je video, znao sam da je ona za mene. Nikada joj nisam bio neveran", rekao je na vrhuncu zaljubljenosti O'Nil o Foset.

Ovaj zlatni holivudski par nikada se nije venčao, a to je bilo tako zato što glumica to nije želela. Dobili su 1985. sina Redmonda (38), koji je nasledio majčine milione nakon smrti. Foset je rekla 1994. da ona i Rajan imaju problema u vezi.

Rajan O'Nil, Fara Foset
foto: Profimedia

"Ponekad Rajan slomi moje srce, ali isto tako je zaslužan jer imam samopouzdanja", rekla je svojevremeno. Raskinula je s glumcem 1997, nakon što ga je uhvatila u krevetu s Lesli Stefanson. Nakon njihovog raskida Tejtum O'Nil, Rajanova ćerka iz prvog braka s glumicom Džoanom Mur, rekla je da je njen otac fizički zlostavljao Faru.

"Imao je užasnu narav i bio jako nasilan. Pretukao bi je", ispričala je.

Nakon što je raskinula s Rajanom, Foset je kratko bila s kanadskim rediteljem Džejmsom Orom. Njihova veza se završila 1998, kada je Or uhapšen i optužen, a kasnije osuđen jer je tokom svađe pretukao Faru.

Fara Foset
foto: 20TH CENTURY FOX - Album / Album / Profimedia

Foset i O'Nil su se pomirili 2001, a u junu 2009. su američki mediji objavili da je on rekao da je glumica pristala da se uda za njega čim malo osnaži. Naime, vodila je bitku s karcinomom debelog creva od kog je preminula 25. juna 2009. godine

Međutim, njegove reči je porekao igrač američkog fudbala, Greg Lot, s kojim je Fara bila u vezi dok su bili studenti. Lot je ispričao da su se pomirili 1998, te da su imali divnu vezu do njene smrti.

Ispričao je da mu je O'Nil zabranio da vidi Foset tokom njenih poslednjih dana života. "Sprečavao me da vidim ljubav svog života pre nego što je umrla. Sve što je radila s Rajanom, uključujući one takozvane rijaliti šouove, bila je samo holivudska fantazija, nešto što je održavala zbog privida u javnosti", objasnio je.

Rajan O'Nil
foto: Profimedia

Na neki način je to potvrdio i glumičin testament, u kome ništa nije ostavila Rajanu, dok je Lotu namenila 100.000 dolara. Redmond, kog su O'Nil i Foset dobili zajedno, opovrgnuo je i reči svog oca da je brinuo za Foset do njene smrti.

"Bio je ljubormoran jer je ona dobijala pažnju. On je najveći egocentrik kog možete zamisliti", rekao je glumčev sin, koji danas nije u dobrim odnosima s ocem.

Zapravo, Rajan nije u dobrim odnosima ni s jednim svojim potomkom, a na sahrani svoje ljubavi, Fare, čak je viđen kako se udvara svojoj rođenoj ćerki Tejtum, koju nije prepoznao koliko je dugo nije video.

(Kurir.rs/ Story.hr)

Bonus video:

02:47

GLUMICA IZ KENIJE OČARALA SVOJIM GLASOM U EMISIJI PUSTI BRIGU: Ukulele i ikonična pesma za užitak!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track