"DODAJU TOLIKO BOTOKSA DA SU IM GLAVE KAO BALONI" Plastični hirurg: Ovo su sada STANDARDI! Jasmina Ana: Sve je otišlo dođavola
Bane Piščević o standardima lepote, Foto: Kurir TV, Volodymyr Maksymchuk / Alamy / Alamy / Profimedia

kurir tv

"DODAJU TOLIKO BOTOKSA DA SU IM GLAVE KAO BALONI" Plastični hirurg: Ovo su sada STANDARDI! Jasmina Ana: Sve je otišlo dođavola

Ludi svet -

Standardi lepote se manjaju I svedoci smo velikog broja kozmetičko – hirurških zahvata svih uzrasta u povećanom broju u odnosu na prethodne godine. Nekadašnji standardi lepote su postali staromodni, a glavno pitanje je gde je granica u ulepšavanju sopstvenog tela.

Kajli, botoks, uništila lice
foto: Printscreen/TikTok

Jasmina Ana, književnica i Bane Piščević, plastični hirurg razgovarali su o gorepomenutim navodima a razgovor su započeli pitanjem:

Kada I kako je započela naša savremena opsesija izgledom i savršenom figurom?

Piščević se prvobitno osvrnuo na uticaj ovih nametnutih standarda lepote posebno kod maloletnice.

- Mi smo imali tendenciju spuštanja godina od nekog srednjeg uzrasta ka apsolutno mladom uzrastu. Mnogo je štetno i nedozvoljivo, ne samo protiv etike nego i fizike. Granice su jako bitne, i tek kasnije telo kod devojaka sazreva. Sačekati završetak puberteta - savetuje Pišćević, koji je ispričao koliko su se menjali ti standardi lepote.

02:13

DODAJU TOLIKO BOTOKSA DA SU IM GLAVE KAO BALONI

- Kalup je primetan za neke delove tela. Neki su neprimetni, ali standardi se menjaju. Meni su za ovo zaslužni mediji i to pre svega televizija. Oni pratioci tih standarda koje još nismo postavili primećuju šta je njima lepo. Rašireno je toliko u populaciji da je postalo standard. Sve to što prati slava i glamur tome teže naši klijenti - smatra Piščević.

Jasmina Ana, Piščević
foto: Kurir tv

Zbog toga je sklonost ka preterivanju enormna.

- Bilo je uvek nečega što je za moj kriterijum teško, i preterivanje, bilo je mnogo takvih slučajeva. Imamo dva pravca, jedan je lekarski, a drugi je koji pacijent pokušava da zauzme. Mi često diskutujemo o tome šta je to estetika. Kant je još rekao da je estetika kritika nekog osećaja onog što vidimo. Ako mi kritikujemo koji treba da operišemo mi sami sebi podrivamo tlo! - rekao je on.

Jasmina Ana, književnica je pesimistična po pitanju današnje estetike i kako kaže "sve je otišlo dođavola".

Jasmina Ana, Piščević
foto: Kurir tv

- Devojke misle da će samo pumpanjem grudi i nadogradnjom da "rade na sebi", a uopšte im ne pada na pamet da pročitaju neku knjigu. Nema tu granica, nego su na večitim operacijama i to mislim na starlete. Miris negovane žene je nešto najlepše i oduzimanje, a ne dodavanje. Dodaju toliko botoksa da im glava izgleda ogromno i neprirodno. Vi možete izgledati lepše. ali ne možete izgledati mlađe.. - rekla je Ana.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track