BIZARNO! TEREZA GODINAMA JEDE KAMENJE: Obožava njihov ukus, a posebno voli da ISISAVA BLATO iz njih, a evo zašto je to USREĆUJE
Foto: Printscreen YouTube

NE TAKO REDAK POREMEĆAJ

BIZARNO! TEREZA GODINAMA JEDE KAMENJE: Obožava njihov ukus, a posebno voli da ISISAVA BLATO iz njih, a evo zašto je to USREĆUJE

Ludi svet -

Mnogi ljudi kada se osećaju sumorno uglavnom posežu za čokoladom, kesicama čipsa ili drugim grickalicama i poslasticama.

Tereza ​​Videner (45) iz Bedforda u Virdžiniji takođe ima svoj način da podigne raspoloženje, ali ne "običnom" hranom - ona je godinama jela kamenje, verovali ili ne.

Medicinska radnica Tereza ​​Videner je godinama patila od Pika bolesti, poremećaja usled kog su oboleli opsednuti jedenjem čudnih predmeta - od sunđera preko gipsa za zidove do tkanina. Tereza jede kamenje. Ipak, nešto se u njenom životu promenilo pre izvesnog vremena – otkrila je žena da joj ljubav pomaže da prevaziđe neverovatnu naviku.

Tereza Videner
foto: Printscreen YouTube

Svake nedelje pojede više od kilograma kamenja, a tokom celog života je pojela preko 1.360 kilograma kamenja, što je ekvivalentno težini kita. Kada su joj teški dani, Tereza poseže za šakom šljunka i kamenja koje krije u posebnom kuhinjskom ormariću. Drugi oboleli od Pike jedu sve - od sapuna i sunđera do sijalica. Ovo je jasno povezano sa emocijama.

„Ako se osećam loše, jedem mnogo više jer me to uteši“, kaže ona. „Za utehu, tu su kada sam nervozna“, objašnjava ona.

Tereza Videner
foto: Printscreen YouTube

Tereza ​​Videner bira mekše i lomljivije stene za koje zna da se lako mogu raspasti. Sakuplja ih dok šeta po komšiluku. Ona bira one koje joj se najviše dopadaju. Ističe da joj se dopada njihov zemljani ukus i voli da isisava blato iz njih. Žvaće svoje "poslasice" samo jednom stranom zuba i uverena je da su joj zubi zbog toga ojačali. Tereza ​​je otkrila novinarima da je u poslednje vreme manje jela kamenje. Sve zbog ljubavi. Nakon što se udala za Džima, dobila je podršku i prihvatanje od njega.

Veruje se da nekontrolisana žudnja kod obolelih može biti posledica nedostatka određenih minerala u ishrani.

Neka stvorenja u životinjskom carstvu, kao što su vukovi, kornjače i kokoške, takođe jedu kamenje da bi pomogli varenje. Ali to je stanje koje se retko viđa kod ljudi.

Pika je iznenađujuće česta. Stručnjaci kažu da čak 21 odsto dece uzrasta od jedne do šest godina može da pati od toga u nekoj fazi.

(Kurir.rs/ Najžena)

Bonus video:

00:46

E OVO JE PRAVA UMETNOST! Pronašao je kamen u prirodi, izbrusio, iscrtao i od njega napravio umetničko delo! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track