GODINAMA DONIRAO SVOJE SEME I POSTAO OTAC 550-ORO DECE! Sada mu je ZABRANJENO to više da radi, a evo kako je kršio ZAKON
Foto: Profimedia

neverovatno

GODINAMA DONIRAO SVOJE SEME I POSTAO OTAC 550-ORO DECE! Sada mu je ZABRANJENO to više da radi, a evo kako je kršio ZAKON

Ludi svet -

Sud u Holandiji u petak je zabranio muškarcu koji je otac više od 550-oro dece da i dalje donira spermu.

Sud u Den Hagu odredio je da se ovaj čovek kazni sa deset hiljada evra po slučaju ako prekrši tu odluku.

Proces protiv 41-godišnjeg Holanđanina vodio se na zahtev žene koja je dobila dete s njegovom spermom i jedne organizacije.

Trudna, Žena, Muž, Doktor, Svađa
foto: Profimedia

On je svoje seme donirao klinikama za plodnost, bankama spermi i nebrojenim parovima putem internetskih foruma. Njegovom spermom oplođeno je najmanje 550 žena.

Njegov advokat rekao je da je samo hteo pomoći parovima koji u suprotnom ne bi mogli začeti. No sud je presudio da je namerno dezinformisao roditelje o broju svojih donacija i dece kojoj je biološki otac.

Donatorima sperme u Holandiji je dopušteno da imaju maksimalno 25-oro u 12 porodica. Cilj te mere je sprečiti incest.

Osuđeni muškarac uspeo je zaobići to pravilo jer ne postoji središnja baza podataka donatora sperme. Ne zna se koliko dece je začeto njegovom spermom u inostranstvu.

Sada više ne sme da se oglašava na internetu i mora otkriti kojim je klinikama i bankama donirao spermu. Te zalihe moraju se uništiti, odlučio je sud.

(Kurir.rs/ Jutarnji.hr)

Bonus video:

03:57

SVAKI DONATOR JE DOBRODOŠAO: Čep za hendikep poziva sve dobre ljude da pomognu osobama sa invaliditetom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track