BOG MI SE OBRATIO I ZBOG NJEGOVIH REČI SAM SEBI ISKOPALA OČI I ZGNJEČILA IH: Evo šta bi se desilo da to nisam uradila! MORBIDNO
Foto: Printscreen/Facebook

SABLAZNILA SVET

BOG MI SE OBRATIO I ZBOG NJEGOVIH REČI SAM SEBI ISKOPALA OČI I ZGNJEČILA IH: Evo šta bi se desilo da to nisam uradila! MORBIDNO

Ludi svet -

Devojka po imenu Kejli Mathart je pre šest godina oslepela sebe namerno tako što je iskopala oči ispred jedne crkve. Svoj horor postupak pravdala je time da je "čula Božji glas u glavi koji joj je tražio ovakvu žrtvu". Kasnije su doktori utvrdili da je bila na narkoticima. Više od pola decenije kasnije ova devojka odlučila je da progovori o pravim razlozima svog strašnog postupka koji je svojevremeno sablaznio planetu.

Sve se desilo 6. februara 2018. godine ispred jedne crkve u Južnoj Karolini. Kejli je tada imala tek 20 godina, prolazila je kroz težak period raskida i već neko vreme je konzumirala metamfetamin. Došla je ispred jedne crkve, a onda zarila prste u očne duplje i počela da kopa sopstvene oči. Vrištala je, pa su je iz crkve čuli, dotrčali i zatekli kako drži svoje očne jabučice u rukama, pa su očajnički pokušavali da je obuzdaju do dolaska hitne pomoći.

"Raskinula sam vezu i doživela nervni slom. Nekoliko meseci kasnije, u februaru 2018. godine, dijagnostikovan mi je bipolarni poremećaj. Imalo je smisla, jer kada sam se osećala srećnom - bila sam euforična, a kada sam se osećala loše - bila sam duboko depresivna. Doktori su mi objasnili da sam zbog toga bila sklona konzumiranju droga", započela je svoju ispovest ova devojka nedavno za "Miror".

Ipak, ne može da se seti svih detalja jer zna da je u tim trenucima halucinirala, pa su joj sećanja nejasna.

"Morala sam da spasim svet"

"Pamtim da sam pomislila da neko mora da žrtvuje nešto važno da bi spasio svet, a ta osoba sam bila ja. Mislila sam da će svi umreti ako ne istrgnem svoje oči istog momenta", ispričala je.

Zato je gurnula palac, kažiprst i srednji prst u oči.

"Zgrabila sam obe očne jabučice, uvrtala i vukla sve dok nisu ispale iz duplji. Osećala sam se kao da sam se snažno borila i to je bila najteža stvar koju sam ikad uradila", rekla je ona.

I svesna je da bi od zla postalo gore da njene krike nisu čuli i sprečili je u još gorem samopovređivanju.

"Prilično sam sigurna da bih pokušala da zabijem prste pravo u svoj mozak da me pastor nije čuo kako vičem: "Želim da vidim svetlo!", što se ne sećam da sam rekla, i obuzdao me. Rekao mi je kasnije da sam držala očne jabučice u rukama. Zgnječila sam ih, iako su mi još nekako bile vezane za glavu", prisećala se.

Vernici su pozvali policiju koja ju je smirila pre nego što su je helikopterom prevezli do najbliže bolnice. Tamo su joj lekari očistili očne duplje kako bi sprečili infekciju.

Droga izazvala halucinacije

Lekari su rekli da veruju da je u drogi bila još neka hemikalija koja je kod nje izazvala halucinacije i da je zato verovala da čuje glasove koji su joj rekli da mora da "žrtvuje oči" kako bi spasila čovečanstvo.

Njena majka Kejti je bila prestravljena kada su joj lekari rekli da je Kejli potpuno slepa. Samo dan pre incidenta, devojka je sama rekla da želi da ide na odvikavanje od narkotika. Kejli veruje da je njena ćerka nenamerno probala metamfetamine šest meseci ranije, kada se odselila od roditelja. Rekla je da je koristila marihuanu, ali joj je jedan poznanik dao džoint u kojem se nalazila i mnogo teža droga.

Njena majka je pokrenula kampanju za skupljanje novca kako bi Kejli kupili psa vodiča kada izađe iz bolnice. Njen oporavak će dugo trajati, ali Kejli kaže da se oseća mnogo bolje sada i da je čak odbijala da uzima lekove protiv bolova jer je želela da se poptuno "skine sa bilo koje vrste supstanci".

(Kurir.rs/ Mirror/ Blic žena/ L. S)

Bonus video:

04:32

BIRALI SU PRAZNIKE DA NANESU BOL I NARUGAJU SE: Gde vam je sad Bog? Stručnjaci o zločinu koji je posle 30 godina stigao NA SUD

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track