DIJANA JE BILA PRVA JUGOSLOVENSKA STARLETA ZBOG KOJE SU MUŠKARCI GUBILI GLAVU: Završila je 3 fakulteta, a i danas je ŽIVA VATRA
Foto: Printscreen Youtube / Diana Niven Becirovic

OSVOJILA SRCA NAJVEĆIH ZAVODNIKA

DIJANA JE BILA PRVA JUGOSLOVENSKA STARLETA ZBOG KOJE SU MUŠKARCI GUBILI GLAVU: Završila je 3 fakulteta, a i danas je ŽIVA VATRA

Pop kultura -

Dijana Niven Bećirović bila je prva i najpoznatija starleta bivše Jugoslavije koja je osvojila srca najvećih zavodnika. Uspešnu karijeru modela započela još kao četrnaestogodišnjakinja, a tokom osamdesetih slovila je za jednu od najlepših Jugoslovenki.

Srednju školu pohađala je u Sarajevu, i usput - nesvakidašnje lepa - snimala reklame za socijalističke privredne gigante. Od studija glume odustala je u poslednjem času i upisala se na žurnalistiku... Kasnije, završiće još dva fakulteta.

Snimila je nekoliko reklama i krasila naslovnicu "Starta" 1976. i "Plejboja" 1981. godine. Samo tri godine kasnije odlazi u Italiju, a posle uspešne manekenske karijere okreće se novinarstvu.

Radila je kao novinarka dve godine na italijanskoj televiziji RAI, intervjuisala je papu Ivana Pavla II, družila se s papom Benediktom XVI, dva dana pre smrti intervjuisala je Airtona Senu, a na popis njenih ljubavnika smestili su se Goran Bregović, Zdravko Čolić, Mik Džeger, Al Paćino i mnogi drugi slavni muškarci.

Svi su padali pred Majklom Korleoneom, ali ne i ja. Nije bio moj tip. Al Paćina sam upoznala kada je sa Frensisom Fordom Kopolom snimao "Kuma". Izlazili smo, ali je on bio večno napet i uvek u paranoji od paparaca. Redovno u strahu da će ga uhvatiti. Moj zadatak je da muškarca napravim muškarcem, a njegov da mene napravi ženom. To nisam osećala kod Paćina, već samo njegov ključali ego – prepričala je detalje iz odnosa sa holivudskim glumcem.

Iz Rima je u SAD otišla sa Ahmetom Etergunom, producentom koji je bio zadužen za karijere najvećih muzičkih zvezda poput Rolingstonsa, Led cepelina, Reja Čarlsa i Arete Frenklin.

Petnaest godina radila je kao njegova sekretarica, i na tom mestu upoznala i zavela najveće svetske zvezde.

Zbog jedne večere sa Silviom Berluskonijem Bećirovićevoj su pripisivali pad italijanske vlade, zbog čega je tužila italijanske novine, a Niki Lauda, koji je bio jako ljubomoran, tukao se u baru zbog nje!

Dijana Bećirović danas živi u Los Anđelesu gde je diplomirala na Američkom filmskom institutu. Pre nekoliko godina je promovisala knjigu "Moja priča" u kojoj je otkrila brojne detalje iz svog života.

Između ostalog, ona se podsetila da se Niki Lauda tukao zbog nje, da ju je papa Benedikt XVI provozao na "vespi", da su joj se udvarali Rod Stjuart i Kevin Kostner, i da je pričala sa papom Pavlom II iako je bila "pijana i u miniću". I dalje vodi računa o svom izgledu i voli da ga promoviše na Instagramu.

(Kurir.rs/Stil/T.B.)

Bonus video:

00:37

Starleta Tijana Ajfon u nikad vrelijem izdanju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track