PREVARA: Oproštajno pismo bolesnog mladića laž
Foto: Blog

Igra

PREVARA: Oproštajno pismo bolesnog mladića laž

Ludi svet -
Gluvi kvadriplegičar čije su reči koje je napisao svojoj porodici i prijateljima postali svetska onlajn senzacija, nikada nije postojao

Oproštajno pismo 24-godišnjeg Dejvida Rouza koje je ganulo svet je lažno. Pravi Dejvid Rouz koji je gluv i boluje od cerebralne paralize ne postoji i izmislio ga je prevarant koji je samo želeo da se "igra".

"Ako ovo čitate, više me nema...". Tako je počeo pismo lažni Dejvid Rouz i uzdrmao ceo svet. Društvenim mrežama su se širile poruke za Dejvida i njegovu porodicu, međutim, gluvi kvadriplegičar čije su reči koje je napisao svojoj porodici i prijateljima postali svetska onlajn senzacija, nikada nije postojao.

Anonimni muškarac je priznao da je sve bila samo prevara koja je trajala godinama.

U virtuelnom svetu, Dejvid je bio veseli dečak iz Kalifornije, čija nemogućnost da čuje i priča nije ometala njegov čudni smisao za humor. On je održavao blog, Tviter i Fejsbuk nalog koji su bili aktivni od 2007. godine.

Prošle nedelje, pojavio se post na njegovom blogu da je Dejvid preminuo nakon kratke borbe sa upalom pluća. Pismo koje je Dejvid ostavio za svoje prijatelje i porodicu je postavila njegova sestra Nikol.

U veoma inspirativnom pismu, on se zahvaljuje svojoj porodici, doktorima, pomoćnicima i njegovim "stvarnim" prijateljima, kao i onima koje je znao samo putem interneta. "Naučio sam u ovom mom kratkom životu da svet čine specijalni i dobri ljudi kao što ste vi.", piše Dejvid.

Priču je prenelo čak nekoliko američkih novinskih kuća, pa je čak i starleta Kim Kardašijan postavila post posvećen Dejvidu na svom Tviter nalogu. "Uvek uradite pravu stvar. Uvek! Ali i oprostite sebi ako nekad to zaboravite."

Ali, jedan od posetilaca sajta "The Chive" mislio je da nešto nije u redu sa Dejvidovim profilom. Nešto se tu nije uklapalo.

Rouz je rekao da je Tvit postavio preko programa "Tobii", koji omogućava korisnicima da "kucaju" poruke preko pokreta očiju, ali njegovi tvitovi su poslati preko programa u kome se koriste ruke "Tweet Deck".

Fotografija Dejvida Rouza na njegovom Tviter nalogu pripada Hanteru Danu, mladiću iz Virdžinije sa cerebralnom paralizom.

Konačno, čovek koji je izmislio Dejvida Rouza i čitavu priču sve je priznao. "Dejvid je bio samo lik, deo moje psihe", napisao je na blogu koji pripada Dejvidovoj izmišljenoj sestri Nikol. "Nisam želeo da steknem nikakvu slavu. Nikada nije bilo pokušaja zloupotrebe, samo jednostavna igra.", objasnio je prevarant.

Foto: Blog Dejvida Rouza

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track