PREMIJERA: Antigona na sceni Narodnog pozorišta

PREMIJERA: Antigona na sceni Narodnog pozorišta

Pop kultura -
Na Velikoj sceni u utorak uveče biće premijerno izvedena Sofoklova tragedija "Antigona" u režiji Jagoša Markovića, sa Vanjom Ejdus u naslovnoj ulozi

BEOGRAD - Na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u utorak uveče biće premijerno izvedena Sofoklova tragedija "Antigona" u režiji Jagoša Markovića, sa Vanjom Ejdus u naslovnoj ulozi.

Nacionalni teatar je saopštio da je predstava premijerno odigrana krajem prošle godine, 30. decembra u Jugoslovenskom dramskom pozorištu zbog štete prouzrokovane požarom koji se u noći između 2. i 3. decembra dogodio na Velikoj sceni.

Markovićeva postavka čuvenog bisera antičke književnosti iz petog veka pre Nove ere, urađena u slavu ljudskog i božanskog u čoveku, a protiv fašističkog razvrstavanja žrtava po veri, naciji ili nekoj drugoj pripadnosti, sutra uveče vraća se kući nakon premijere u JDP-u i dva reprizna izvođenja na sceni "Ljuba Tadić".

U predstavi igraju Vanja Ejdus (Antigona), Dragan Mićanović (Kreont), Vjera Mujović (Ismena), Đurđija Cvetić (Hor), Mihailo Janketić (Tiresija), Bojan Krivokapić (Stražar), Aleksandar Srećković (Glasnik), Sloboda Mićalović (Euridika), Momčilo Otašević (Hemon).

Pored režije Marković je kreirao scenografiju, kostime Bojana Nikitović, a dizajn zvuka Vladimir Petričević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track