LUDILO: Pandama puštali porniće da bi se parili

Dosetili se

LUDILO: Pandama puštali porniće da bi se parili

Ludi svet -
Veterinari su se dosetili kako da kod velikih pandi probude seksualnu želju za parenjem, a ženka je posle toga bila nezasita

Kineski veterinari dosetili su se kako da velike pande petogodišnju Ke Lin i njen mužjak Jongjonga privole na parenje radi produžetka vrste - pustili su im snimak parenja pandi u divljini i nadali se da će to dovesti do rađanja mladunaca u istraživačkom centru u Čengduu.

"Svaki put kad je Jongjong pokušao, Ke Lin bi ga oterala i bili smo veoma zabrinuti da će proći njena tri dana u ciklusu za parenje. Zato smo im pustili film koji je nju prilično zainteresovao. Posle toga bila je nezaustavljiva i parenje je bilo uspešno. U divljini bi ona videla puno drugih parova kako se pare, a u zatočeništvu za to nije imala prilike pa je sasvim razumljivo da joj je bila potrebna pomoć", rekao je portparol istraživačkog centra.

Uspešnost pri parenju velikih pandi u zatočeništvu izrazito je malena: osim što imaju jako mali vremenski period u kojem je to moguće, ženke su poznate po tomu što su prilično izbirljive kad je u pitanju partnera.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track