MAZA I LUNJA: Usvojeni pas vratio se u azil zbog ljubavi
Foto: Pas, Lunja I Maza, Care2.com

MAZA I LUNJA: Usvojeni pas vratio se u azil zbog ljubavi

Ludi svet -
Ben prevalio 16 kilometara po hladnoći da bi se vratio svojoj dragoj Džejd

Ben, mešanac, i Džejd, ovčar mešanac, zaljubljeno su lutali ulicama gradića u Indijani. Budući da su ih svi poznavali, kada je Džejd ostala skotna, društvo za zaštitu životinja ih je odvelo u sklonište.

Džejd oštenila je šestoro kučića i svi su udomljeni, a zaljubljeni par je ostao skupa sve dok Kortni i Džejson Lavler nisu odlučili da usvoje Bena, ali ne i Džejdu. Odlučili su da im je jedan pas sasvim dovoljan jer imaju i trogodišnjeg sina.

Međutim, Ben je u novom domu proveo samo tri nedelje, kada je u decembru 2012, nekoliko dana posle Božića iskoristio nepažnju Džejsona koji je izašao da baci smeće i pobegao.

Po hladnoći je neprestano trčao i prevalo 16 kilometara da bi posle jednog dana stigao nazad do skloništa gde je bila njegova ljubav.

Svi su bili šokirani kada su videli mešanca ispred ograde kako ljubi svoju dragu Džejd. Ben je bio jako uzbuđen i nisu ga mogli uhvatiti nekoliko dana, ali je svaki dan obilazio svoju ljubav sve dok nisu odlučili da ga smire injekcijom, a kada su ih spojili bili su toliko srećni - neprestano su lajali i mahali repovima.

"Nijedan od ova dva psa nije osetio dovoljno ljubavi u životu, od bilo koga drugog. Zato je njihova veza toliko jaka i niko ne može da ih razdvoji", objašnjavaju veterinari.

Benovi vlasnici su shvatili da postoji samo jedan način da zadrže svog ljubimca i usvojili su i Džejd, i tako je zaljubljeni par ostao zajedno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track