SKROMAN: Milioner a živi u jednosobnom stanu
Foto: You Tube

Dosadilo mu

SKROMAN: Milioner a živi u jednosobnom stanu

Ludi svet -
Nekada je živeo u luksuznoj vili u Sijetlu, a danas u skromno opremljenom stanu od samo 39 kvadrata u Njujorku

Nakon što je prodao svoju firmu za par miliona dolara, Graham Hil je živeo u luksuznoj kući u Sijetlu okružen najskupljim nameštajem, elektronskim uređajima i skupocenim automobilima u garaži.

Iako i dalje ima novac, Hil danas živi u skromno opremljenom stanu od samo 39 kvadrata u Njujorku. Zagovornik minimalističkog stila života, Hil je za emisiju "Danas" pokazao svoj stan i kako je manje ponekad više. Tako njegov stan uključuje rasklopivi krevet, sto koji može da se raširi i primiti čak 12 gostiju i kancelarijski prostor koji se sprema u zid.

"Ljudi su svesni da ono najveće nije uvek najbolje rešenje, mislim da su u životu bitna iskustva, odnosi i veze, na šta bi svi trebalo da se usredsrede, a smanjiti vreme koje trošimo na nabavljanje novih stvari i bavljenje njima", kaže.

Kako je putovao po svetu i doživeo glamurozni svet džet seta, kaže da je shvatio da će stvari koje poseduje pre ili kasnije posedovati njega. Ali, i s praktične strane ovaj pristup ima smisla, njegov set za jelo se sastoji od 10 plitkih posuda, ima samo šest košulja i ni jedan DVD. Isto tako tvrdi da manji prostor ima ogromne prednosti kad su u pitanju režije.

"Želim da napravim zajednicu zgrada koje se sastoje od manjih stanova", zaključio je.

http://www.youtube.com/watch?v=KHMfJdy7CJc

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track