Šokantno istraživanje: 5 razloga zašto su bolji gej roditelji

Amerikanci otkrili

Šokantno istraživanje: 5 razloga zašto su bolji gej roditelji

Ludi svet -
Stručnjaci su zaključili da bi svi parovi trebalo da dobiju jednake šanse za usvajanje dece, i da se deca bolje razvijaju u porodici sa dva roditelja, nego samo s jednim

Američka akademija za pedijatriju je došla u središte zbivanja jer su njeni članovi javno rekli kako podržavaju sklapanje homoseksualnih brakova, ali i mogućnost da se parovima koji žive u takvoj zajednici omogući usvajanje dece.

Četvorogodišnje istraživanje akademije javnosti je predstavljeno na deset stranica, a ono se temelji na analizi stručne literature.

Stručnjaci su zaključili da bi svi parovi trebalo da dobiju jednake šanse za usvajanje dece, i da se deca bolje razvijaju u porodici sa dva roditelja, nego samo s jednim. Na kraju su naveli i pet razloga zbog kojih smatraju da su homoseksualci dobri roditelji.

1. Oni sami biraju da li žele da imaju decu

Za razliku od heteroseksualnih parova kojima se deca često dogode (u SAD-u čak oko pola trudnoća nije planirano), gej parovi planiraju decu i ulažu ogromne napore da im se ta želja i ostvari.

2. Brinu o onoj deci kojima im je pomoć najpotrebnija

Homoseksualci često usvajaju decu koja teško pronalaze staratelje. Najčešće su to deca druge boje kože ili ona starija od tri godine.

3. Podstiču toleranciju

Stručnjaci kažu da su deca koja imaju dve mame ili dvojicu očeva otvorenija, tolerantnija i saosećajnija od druge dece. Između ostalog i zato što im roditelji ne govore da nešto ne smeju da radei jer je to rezervisano samo za dečake ili devojčice.

4. Deca im postižu školske uspehe

Gej parovima je stalo do toga da im deca budu akademski obrazovana, pa ih redovno podstiču na učenje i vanškolske aktivnosti.

5. Deca su im samouverena

Smatra se da odrastanje s roditeljima iste polne orijentacije deci daje veliku količinu samopouzdanja jer su oba roditelja uključena u razvoj i vaspitanje deteta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track