SAMO ZA HRABRE: Hrana koja nije za svakoga
Foto: Webcafe

SAMO ZA HRABRE: Hrana koja nije za svakoga

Ludi svet -
Kako se razlikuju običaji u različitim krajevima sveta, tako se razlikuju i kuhinje i hrana koja se priprema. Pogledajte neke od najvećih poslastica u svetu

Izgleda da se najveće poslastice koje bismo najradije izbegli u što širem krugu, uglavnom zbog mirisa, nalaze u skandinavskim zemljama i na jugu Azije.

Naravno, to ne znači da su aromatične poslastice zaobišle ostatak sveta pa tako u našoj galeriji možete pogledati gde se to nalazi najdegutantnija hrana mirisom i ukusom.

Ako imate osetljiv želudac, možda bi bilo dobro da zaobiđete ova jela.

Durian - Iako je voće obično izostavljeno iz spiska degutantnih jela, ova azijska poslastica je neobično ukusna, ali se njen miris upoređuje sa smradom raspadnutog smeća i kanalizacije.

Balut - specijalitet iz južne Azije definitivno nije za one slabijeg želuca i naviknute na tradicionalno pripremljena jaja. Gotovo potpuno razvijeni embrion patke rezervisan je samo za najznatiželjnije zapadnjake.

Hákarl - izgleda da skandinavske zemlje imaju opsesiju raspadnutim ribama. Još jedan njihov specijalitet je fermentirano meso morskih pasa koje ima vrlo zanimljiv okus, a pogotovo miris. No, može se jesti samo u takvom stanju jer inače postoji rizik od trovanja.

Kriadiljas - meksički specijalitet su testisi bika koji se mogu pripremiti na različite načine kako bi se naglasila njihova aroma. Naravno, dodatno naglašavanje činjenice da u ustima imate bikove testise nije potrebno.

Tepas - ribe ostavljene u zakopanim bačvama da fermentiraju nedelju dana specijalitet je i na Aljasci. Konzumiraju se zajedno s prethodno odstranjenom utrobom i glavom.

Pača - posebna poslastica za one koji vole da gledaju u oči svom obroku poslužuje se u Iraku i Egiptu gde se ovčje glave kuvaju u supi s ostatkom organa i poslužuju se obično s nogom, hlebom i krompirima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track