NOVO LICE: Devojčica posle 17 godina dobija nos!

Hrabra Amerikanka

NOVO LICE: Devojčica posle 17 godina dobija nos!

Ludi svet -
Kesidi Huper rođena je bez očiju i nosa, a sada lekari uzimaju njeno rebro od koga prave most za njen novi nos

Hrabra Amerikanka Kesidi Huper (17), devojčica rođena bez nosa i očiju, uzbuđeno čeka komplikovanu operaciju krajem meseca u kojoj bi konačno trebalo da dobije nos.

Kada se Kesidi rodila šokirala je doktore! Pored ozbiljnih anomalija lica nije imala druge zdravstvene probleme. "Njeno srce i mozak su normalni", rekla je majka Suzan, inače vaspitačica u vrtiću, dok njen hirurg doktor Dejvid Metjuz pet godina radi na njoj. Izvadiće joj rebro i pričvrstiti ga na čelo i tako će napraviti most za njen novi nos.

Devojka iz Severne Karoline već je obavila pripremnu operaciju zbog koje sada ima višak kože na mestu gde će nos biti. Za WBTV je rekla kako je oduševljena što će je poslednja operacija odvesti korak do toga da ima nos kao svi ljudi

Poslednjom operacijom u julu približili su joj oči i pripremili kost na čelu. Iako je rekla da je dosta boli, veseli se što će uskoro sve biti gotovo.

"Samo razmišljam kako će svi reagovati, uverena sam da će biti oduševljeni", rekla je. Prijatelji su nedavno pokrenuli internet stranicu kako bi prikupili novac za medicinske račune koji se samo gomilanju. Njeno osiguranje pokriva 80 posto troškova.

Koristila je očne proteze, ali više ne jer koštaju 5.000 dolara. Roditelji nisu imali novca da ih menjaju kako je rasla.

Nakon operacije počeće da radi u biblioteci za slepe.

http://www.youtube.com/watch?v=9kqt7KOaE-o

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track