DEČAK LAV: Šandor masira šape kralju mačaka

Odrastao sa zverima

DEČAK LAV: Šandor masira šape kralju mačaka

Ludi svet -
Zavu voli da bude u centru pažnje, a najviše voli kad mu masiram šape, objasnio je tinejdžer

Šandor Larenti (18) i lav Zavu, težak 250 kilograma zajedno uživaju igrajući se u njihovom domu u Johanezburgu. Dok većina tinejdžera sedi pred kompjuterom, Šandor ima veoma opasan hobi - dresira lavove.

Svakog dana se igraju i grle, a tinejdžer lavu bez problema masira i šape. Šandor kaže da je odrastao s lavovima i da to voli da radi.

"Moji prijatelji misle da sam poludeo kad se usuđujem biti toliko blizak sa odraslim lavom. Zavu voli da bude u centru pažnje, a najviše voli kad mu masiram šape", rekao je Šandor i dodao kako je većina lavova kojima se bavi rođena kada je počeo da uči posao.

"S njima sam odrastao, a Zavu je poseban jer me obožava i najbolji smo prijatelji", rekao je mladi dreser. U poslu mu pomaže otac Aleks (54).

"Lavovi su vrlo snažni. Njihovi zubi vam mogu naneti ogromnu štetu. Da se okomi na mene, verovatno ne bih preživeo, ali uz iskustvo mojeg oca, teško da bi me lav napao. Ključno je da ne pokažete strah, inače bi to mogli iskoristiti protiv vas", objašnjava Šandor.

Otac Aleks priznaje da se ponekad boji za sina."Lavove možete trenirati za štošta, ali ne i za to da vas ne pojedu. Srećom, Šandoru posao odlično ide", rekao je otac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track