TRANSVESTIT DARKOLINA: Bože, zašto si me kaznio muškim telom?!

Čeka operaciju promene pola

TRANSVESTIT DARKOLINA: Bože, zašto si me kaznio muškim telom?!

Ludi svet -
Oduvek sam se osećala kao devojčica, komšije i rođaci su u početku mislili da će me to proći, a onda da sam luda. Mrzela sam sebe i svoje telo, priča Darkolina

Darkolina Perić (22) iz Valjeva čeka operaciju promene pola. Ona, koja je nekada bila on, se nada da će apelovati na ljude dobre volje i da će uspeti da skupi novac za operaciju i konačne postane žena.

"Oduvek sam se osećala kao devojčica. Lakirala sam nokte, oblačila suknjice, koristila ženski toalet u školi... Ali, odrastanje u predgrađu Valjeva je bilo pravi pakao. Zbog toga što sam, deca su me tukla, maltretirala i bacala mi knjige na pod u školi. Komšije i rođaci su u početku mislili da će me to proći, a onda da sam luda. Mrzela sam sebe i svoje telo.", priča Darkolina koja se nekada zvala Darko.

"Umela sam da sedim u sobi, gledam u jednu tačku i ponavljam u sebi: „Ja sam žensko! Ja sam žensko!“ na stotine puta... Mislila sam da sam monstrum i stalno sam se pitala: „Bože, zašto si me kaznio muškim telom?!?”, kazala je Darkolina.

"Prestala sam da jedem da bih zaustavila razvoj tela. Na lice sam stavljala tonike, kreme, gelove, maske, pilinge, a sve u želji da svoje lice učinim da više liči na žensko. Malje na bradi i obrazima sam čupala pincetom i voskom i na kraju ih palila... Čak sam i piškila sedeći, kao devojčice", iznosi Darkolina, koja je ime Darko, dato joj na rođenju, odavno zamenila ovim ne baš uobičajenim u Srbiji.Mala sredina u kojoj je odrastala bila je nespremna da prihvati njenu različitost, zbog čega se suočavala sa svim mogućim vidovima diskriminacije.

Darkolina je zbog preživljenih trauma srednju frizersku školu upisala tek prošle godine. Uprkos šoku okoline, ona je od 2008. godine počela da izlazi u javnost obučena kao devojka. Tri godine kasnije, ušla je u proceduru promene pola i krenula na obavezne konsultacije kod psihijatra na Vojnomedicinsku akademiju.

Iako država navodno snosi dve trećine troškova za operaciju promene pola, u Srbiji su za sada samo tri osobe do sada operisane i, kako Darkolina kaže, procedura je stala i nema nove liste za prijavljivanje. Ona se, inače, nalazi u teškoj materijalnoj situaciji i često su joj nedostajala sredstva i za hormone koje mora da pije.Zatvorim se u podrum i vrištim od tuge"Prema ženskim osobama postojala je uvek doza ljubomore. Tako, kada izađem negde, gledam samo devojke, vidim kako one izgledaju, pa zaplačem jer znam šta ću videti kada se pogledam u ogledalo. Kada su na TV-u reklame za brijače ili afteršejv za muškarce, poludim i gađam televizor... Ponavljam: „Ja sam dama, ja sam dama“. Kao u nekom groznom filmu. Čak sam odlazila u podrum, zatvarala vrata i prozor i vrištala da izbacim tugu bes iz sebe", iskreno priča Darkolina.

http://www.youtube.com/watch?v=7ofTGB6iUhM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track