Ovo je baka koja je rodila ćerki bliznakinje!

Rodila svoje unuke

Ovo je baka koja je rodila ćerki bliznakinje!

Ludi svet -
Amerikanka Suzi (53) bila je surogat majka unucima. Njena ćerka Ašli nije mogla da rodi zbog plućne hipertenzije, pa se ona ponudila da njoj i zetu pomogne

Predivne, zdrave devojčice Hejli i Hedli u januaru je rodila njihova baka Suzi Kozisek (53) iz Ajove. To joj je drugi put da rađa unuke jer je 2011. na svet donela malenu Harper.

Majka četvoro dece nije mogla mirno da posmatra patnju ćerke Ašli i zeta Džeja Larkina. Ašli zbog plućne hipertenzije, bolesti pluća, ne može ostati trudna. Suzi je čula za surogat majčinstvo i odmah je odlučila da im pomogne.

"Videla sam na televiziji kako izgleda postupak i raspitala sam se mogu li ja to učiniti za svoju ćerku", prepričala je.

Porodica se složila, pa su lekari u klinici Mejo 2010. godine izveli uspešnu in vitro oplodnju. Za devet meseci rodila se malena Harper. Oduševljenju nije bilo kraja, ali priča se tu nije završila. Višak embriona su zamrzli, a dve godine posle, 2012., opet su se svi zajedno javili lekarima. Zahvat je bio uspešan, pa je Suzi iznela trudnoću i prošlog meseca rodila još dve unuke, Hejli i Hedli.

"Uvek sam bila jako bliska sa svojom mamom, čak i pre svega ovoga, tako da se za mene ništa nije promenilo i zahvalna sam što će ona uvek imati tu posebnu vezu sa svojim unukama", rekla je oduševljena Ašli i dodala kako svoju decu smatra velikim blagoslovom i čudom.

Dr Jani Jensen, lekar Mejo klinike koji je izveo veštačku oplodnju kaže da su ovakve okolnosti izuzetno neuobičajene.

Neobično je da baka bude surogat majka svojim unučićima. Oni su dokaz duboke ljubavi koje majke gaje prema svojoj deci. Izuzetno je to šta je ova majka učinila kako bi njena ćerka mogla da ima decu”, rekao je lekar.

Suzi je tokom obe trudnoće radila bez bolovanja na svom radnome mestu sekretarice u pravnoj firmi, a bebe su na svet stigle carskim rezom.

"Verujem da bi svatko za svoju decu uradio sve što može", zaključila je grleći unučiće.

http://www.youtube.com/watch?v=E_kLsRJ27_4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track