NEVEROVATNO, ALI ISTINITO: Kompletnu svadbu platili 1 funtu!

Štedljivi mladenci

NEVEROVATNO, ALI ISTINITO: Kompletnu svadbu platili 1 funtu!

Ludi svet -
Ne vidim poentu skupih svadbi. Od trošenja velike količine novca ne dobijate ništa. Nama je jedino bilo bitno da postanemo muž i žena, rekla je mlada

Svadbe u Velikoj Britaniji koštaju i preko 20.000 funti, a u tu cenu uključeno je posluženje, fotograf, prstenje, cveće, torta... Međutim, jedan štedljivi par uspeo je da potroši samo jednu funtu, a da sudbonosno "da" izgovori uz veliki broj zvanica i nezaboravno slavlje.

Džordžina i Sid Ines morali su da plate 70 funti za taksu za venčanje, ali osim toga, na svadbu su potrošili samo jednu funtu. Toliko je koštala polovna bela haljina iz šezdesetih u kojoj se mlada udala.

Par je organizovao piknik na otvorenom, uz piće i džez koji je svirao mladin otac na saksofonu, a svaki gost je poneo malo hrane. Brak je sklopljen u ambaru iza kolibe u kojoj žive, opremljene solarnim panelima. Burme je napravila sama Džordžina, i to od roga koji je pronašla u svojoj bašti.

Ceremoniju je vodila mladina majka, pred 70 gostiju. Venčanje je obavio sveštenik Piter Donald, koji je pristao na besplatnu uslugu, u zamenu za donaciju koju su gosti dali crkvi. Fotograf je rekao da će takođe raditi besplatno, nakon što je Džordžina obećala da će kao rediteljka raditi na jednom njegovom projektu.

Tri torte je napravila njena tetka. "Ne vidim poentu skupih svadbi. To se uopšte ne uklapa u ideju braka. Od trošenja velike količine novca ne dobijate ništa. Nama je jedino bilo bitno da postanemo muž i žena", rekla je 36-godišnja umetnica, koja sa svojim tri godine starijim suprugom pevačem redovno reciklira.

Oni su se upoznali na Vašaru u Glazgovu pre četiri godine, a verili su se prošle godine u Berlinu. "Atmosfera je bila potpuno opuštena, svi su ćaskali međusobno. Mnogi ljudi su mi rekli da je to bilo najbolje venčanje kom su prisustvovali", rekla je Džordžina.

Budući da su uštedeli na svadbi, novopečeni muž i žena planiraju da medeni mesec provedu u Berlinu, gde će boraviti četiri nedelje. Ipak, ni tamo neće potrošiti mnogo novca, jer će odsesti kod prijatelja.

http://www.youtube.com/watch?v=_RQi9kK4w2Y

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track