SREĆNE PETORKE: Džesika rodila 3 dečaka i 2 devojčice

Par iz Mičigena

SREĆNE PETORKE: Džesika rodila 3 dečaka i 2 devojčice

Ludi svet -
Petorke su teške od 1,4 do 1,9 kilograma,a bebe su dobila i imena, Parker Majkl, Kerol Mari, Emet Rajan, Nikol Lin i Rajker Džejms

Džesika Hiks (28) iz Tiron Taunšipa, pre dva dana na svet je donela pet beba, tri dečaka i dve devojčice u 32. nedelji trudnoće. Bebe začete veštačkom oplodnjom, rođenje su u Ženskoj bolnici “Von Voigtlander” na Univerzitetu Mičigen, i prve su petorke rođene u toj ustanovi. Petorke su teške od 1,4 do 1,9 kilograma,a bebe su dobila i imena, Parker Majkl, Kerol Mari, Emet Rajan, Nikol Lin i Rajker Džejms.

"Bilo je neverovatno da ih posmatram sve skupa. Presrećni smo, osećamo veliko zadovoljstvo, plakali bismo od sreće", rekao je tata Robert Hiks (32), mehaničar i vozač kamiona. Gospođa Hiks koja radi u zubarskoj ordinaciji, u bolnici je primljena 5. avgusta kako bi poslednje nedelje trudnoće provela pod nadzorom lekara. Termin porođaja je bio 1. septembra, ali su bebe zakasnile pet dana.

Prvi ultarzvuk je pokazao da Džesika Hiks očekuje blizance, drugi snimak je otkrio još dve bebe, a treći je zabeležio petog mališana. U intervjuu koji je dala u 29. nedelji trudnoće ponosna mama je otrkila da je vest o tome da će postati mama petoro dece izazvala sve moguće emocije u njoj.

"Nisam znala šta da mislim u početku, blagosloveni smo što ćemo ih dobiti. To je iskustvo koje menja život, mislim da ću postati nova osoba kada ih ugledam" rekla je tada Džesika. Ništa manje nije bio šokiran ni njen suprug koji je osećao radost, ali i zabrinutost kako će se snaći sa pet beba.

Trudnoća je bila teška, ali je sve, kako je izjavio doktor Kosmas Vandeven, direktor bolnice, olakšao Džesikin pozitivan stav.

Par već ima trogodišnjeg sina Koltona i na veštačku oplodnju se odlučio da bi njemu podario brata ili sestru. Kolton ih sada ima pet. Džesika i Robert Hiks dobili su veliku pomoć prijatelja i porodice, očekuju pomoć i drugih ljudi jer im je svaka donacija dobrodošla.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track