Noj izmlatio Slovenca, hteo da pomazi žirafu!
Foto: BETA AP

Nezvani gost

Noj izmlatio Slovenca, hteo da pomazi žirafu!

Ludi svet -
Mladić je pod uticajem alkohola i droge ušao u kavez sa životinjama i životinja ga je napala

Mladi Slovenac, pod uticajem alkohola i droge, želeo je pomaziti žirafu u ljubljanskom zoo-vrtu, preskočio je ogradu kaveza, dugogodišnjeg doma četiri žirafe i dva noja i dobio batine.

Životinje nisu navikle na ovakve posete, a pogotovo ne na neznanaca, i to nenajavljenog. Ove životinje redovno obilaze jedino radnici koji ih timare i dostavljaju im hranu ili veterinar u slučaju da životinje obole. Tako da je uljez u kavezu bio previše očigledan.

"Mladić se približio desetogodišnjoj žirafi Gal. Mazio je po nozi. Imao je sreće jer je Gal nedavno imala povredu noge, pa je prošla sve preglede, išla na rendgen, svakodnevno su je mazali sa mašću na bazi antibiotika. Privikla se na ljude, na dodire i nije se uznemirila", izjavila je direktorka zoo-vrta Zdenka Fišhinger.

Noj se u mladića zaleteo svom snagom i brzinom! Radnici vrta su potrčali čim su čuli. Objasnili su mladiću da se laganim korakom odmakne, da je opasno - govori direktorka. Poslušao ih je, ali bilo je prekasno. Neželjeni gost već je dovoljno razljutio noja Feliksa. Svom snagom i brzinom zaleteo se u njega, udario ga nogama i srušio.

"Oprezno! Ne miči se, lezi!", vikali su radnici očekujući da će se Feliks smiriti jer neće osećati da je u opasnosti. Međutim, Feliks je nastavio da ga mlati. Jedan od radnika prišao je razbeseneloj životinj i pokušao da joj skrene pažnju. Mahao je rukama, vikao. Noj se konačno povukao i pustio mladića", ispričala je direktorka.

Ceo slučaj je odmah prijavljen policiji, a mladić je završio u bolnici na trežnjenju. Nije teško povređen, a policiji je priznao je da je pio i uzimao drogu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja