175 i 190 CENTIMETARA: Ovo je idealna visina za žene i muškarce!

Istraživanje pokazalo

175 i 190 CENTIMETARA: Ovo je idealna visina za žene i muškarce!

Pop kultura -
Navodno je dokazano da je idealna visina za žene 175 centimetara, dok su idealni muškarci 15 centimetara viši te da oba pola vole da budu u vezama gde je partner viši od partnerke

Mnogi tvrde kako im visina ne predstavlja veliku ulogu u životu, ali istraživanje koje je proveo psiholog Gert Stulp dovelo je do rezultata koji pokazuju da su centimetri jako bitni.

Nedavno je dokazano da je idealna visina za žene 175 centimetara, dok su idealni muškarci 15 centimetara viši te da oba pola vole da budu u vezama gde je partner viši od partnerke.

Na uzorku od 50.000 muškaraca i žena sprovedeno je istraživanje koje je rezultiralo zaključkom o `idealnim` visinama za oba pola. Istraživanje je vodio psiholog Gert Stulp sa Univerziteta u Groningenu u Holandiji.

Ispitanici koji su učestvovali u istraživanju otkrili su da je idealna visina za muškarca 190 centimetara, dok su žene idealne visine sa 175 centimetara. Takođe ovo istraživanje je pokazalo kako pripadnice ženskog pola najprivlačnijima smatraju muškarce koji su od njih viši bar 20 centimetara, a muškarcima je, pak, idealna kombinacija kad su žene niže od njih otprilike sedam centimetara.

"Oba pola preferiraju vezu u kojoj je muškarac viši od partnerke, ali ta razlika ne sme da bude prevelika", izjavio je Stulp te je dodao kako taj podatak najviše dolazi do izražaja kod žena koje su retko u vezi u kojoj je muškarac niži.

Postoje dve teorije o visini. Prva je da viši muškarci imaju veći uspeh u društvu, a druga da su viši muškarci ‘muževniji pripadnici jačeg pola’.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track