Robin Tik i Farel će morati na sud

Pesma Blurd lajns plagijat

Robin Tik i Farel će morati na sud

Pop kultura -
Troje dece Marvina Geja su nakon prilično oštre polemike sa Farelom Villijamsom i Robinom Tikom u javnosti oko autorstva pesme "Blurred Lines" rešili da svoja prava zaštite na sudu

Porodica pokojne soul zvezde Marvina Geja rešila je da Robina Tika, Farela Vilijamsa i kompaniju EMI tuži zbog povrede autorskih prava, jer smatra da su bez dozvole u pesmi "Blurred Lines" korišćeni delovi pesme Gejovog velikog hita "Got To Give It Up".

Troje dece Marvina Geja su nakon prilično oštre polemike sa Farelom Villijamsom i Robinom Tikom u javnosti oko autorstva pesme "Blurred Lines" rešili da svoja prava zaštite na sudu, a u tužbi je naveden i zahtev za delom profita koj je prodajom ove pesme ostvaren do sada, kao i procenat od buduće zarade.

Ovaj potez dece Marvina Geja je delimično izazavan i Tikovim i Vilijamsovim sudskim zahtevom u avgustu, u kome su zatražili da sud donese zvaničnu odluku da njihova pesma nije plagijat. U njihovom podnesku sudu oni su tvrdili da ne postoje ključne sličnosti između te dve pesme, koje bi ukazivale da je pesma "Blurred Lines" plagijat numere "Got To Give It Up".

Međutim, u tužbi koju su podnela Gejova deca oni citiraju delove intervjua magazinima koje je dao Robin Tik i u kojima kao "direktnu inspiraciju" za pesmu "Blurred LInes" navodi "Got To Give It Up".

http://www.youtube.com/watch?v=yyDUC1LUXSU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track