KUSTENDORF: Prevarena Zaz kod Kusturice zbog njegove svetske reputacije
Foto: Rojters

Drvengrad će ugostiti velike zvezde

KUSTENDORF: Prevarena Zaz kod Kusturice zbog njegove svetske reputacije

Pop kultura -
To je samo potvrda koliko mene bivši ulični svirači cene, kaže Kusturica, kod koga će Francuskinja, koja je za koncert u Areni ostala uskraćena za 100.000 evra, pevati za džabe

Cene ga na celoj planeti!Francuska džez pevačica Izabel Žofrua, čuvena Zaz, čiji koncert u proseku košta 150.000 evra, u Drvengradu će, na Kustendorfu Emira Kusturice, pevati za džabe! Ona ponovo dolazi u Srbiju, uprkos tome što je, kako Kurir saznaje, pre godinu i po dana, kad je nastupala u Areni, krivicom jedne makedonske agencije ostala uskraćena za čak 100.000 evra! Ovoga puta pevačica specifičnog, prodornog glasa u selo pod Šarganom doći će zbog Kustinog imena i prijateljstva s proslavljenim rediteljem.- To je samo potvrda koliko mene bivši ulični svirači cene - rekao nam je na sve ovo šeretski Kusta.Inače, ovogodišnji Kustendorf, koji već uveliko zasenjuje sve festivale u regionu, počinje 18. i trajaće do 23. januara. - Dolazi pobednik Venecije, dolazi nosilac Srebrnog lava Avranis, Grk sa savršenim filmom „Gospođica nasilje“, zatim Farhadi, iranski reditelj koji je dobio Oskara i koji je ovde već jednom bio, dolazi Sorentino, koji danas predstavlja najznačajnijeg italijanskog autora, najbližeg Feliniju - nabraja Kusta dragulje ovogodišnjeg Kustendorfa.Zvezda Kustendorfa ove godine biće i Berenis Bežo, koja je filmsku slavu stekla tumačeći Pepi Miler u ostvarenju iz 2011. godine „Umetnik“ Mišela Azanavisijusa, za šta je dobila najprestižnije svetske nagrade.(Z. Š.)

KoreografijaZA OTVARANJE - ATENTATKustendorf će biti otvoren u karnevalskom maniru - koreografskom slikom atentata na austrougarskog prestolonaslednika Franca Ferdinanda, najavljuje Kusturica deo scenarija. U glavnoj ulici Mećavnika biće izveden koreografski šou uz disko-muziku sedamdesetih i svi elementi u igri sugerisaće na ubistvo iz 1914. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track