Dačić: Montevideo prikazuje lepšu Srbiju
Foto: Nemanja Pančić

Premijera u Gračanici: Prikazan nastavak filma

Dačić: Montevideo prikazuje lepšu Srbiju

Pop kultura -
Bjela nije lak na suzama. Video sam ga dva puta da je zaplakao - u Dečanima i Gračanici. Vreme je da krv i suze pretvorimo u jedinstvo, poručio premijer
1 / 3 Foto: Nemanja Pančić

Emocije s malo reči!Dom kulture u Gračanici bio je mali da primi sve one koji su želeli da prvi vide filmski nastavak „Montevideo, bog te video“. Ekipa filma i predsednik Vlade Ivica Dačić posetili su prethodno manastir Gračanicu.- Osećam se uzvišeno - rekao je Bjelogrlić na tom mestu i zaplakao, a kasnije se u prepunoj sali obratio publici:- Vi ste prvi na svetu imali priliku da vidite „Montevideo, vidimo se“. Veoma sam ponosan. Preplavile su me emocije. Prvi deo filma krenuo je iz Dečana. Voleo bih da drugi autori slede moj primer - obratio se reditelj Dragan Bjelogrlić publici u južnoj srpskoj pokrajini.Prvom javnom prikazivanju priče o učešću reprezentacije Jugoslavije na Svetskom prvenstvu u Urugvaju prisustvovali su glumci Viktor Savić, Miloš Biković i Petar Strugar, premijer Srbije Ivica Dačić, kao i ministar bez portfelja zadužen za KiM Aleksandar Vulin.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

- Nisam igrao u ovom filmu, ali igram u nekom igru, a sve je to deo naše realnosti i istine. U ovom je predstavljen najveći uspeh srpskog fudbala u istoriji. Nažalost, bilo je to veoma davno, 1930. godine. Nama su sada, kao i tada, potrebne pobede koje se ostvaruju pameću, sposobnošću, slogom i jedinstvom - kazao je Dačić:- Ovaj film unosi nešto novo u srpsku kinematografiju. Donosi lepu sliku Srbije u svetu. Mladi verovatno nisu čuli za Tirketa i Mošu, a mi komunisti čuli smo za Milutinca, a tu je drug Tito do mene - našalio se Dačić, aludirajući na Bjelinu ulogu u „Ravnoj gori“.

Predsednik Vlade Srbije najavio je da će biti novca za kinematografiju.- Kao premijer ću pomoći da se prave filmovi o slavnim događajima i junacima iz naše istorije, dinastiji Nemanjića, koji bi bili udžbenici za druge generacije - istakao je premijer i s gledaocima podeli lični utisak o autoru:- Bjela nije lak na suzama. Video sam ga dva puta da je zaplakao - u Dečanima i Gračanici. Vreme je da krv i suze pretvorimo u jedinstvo!Beograđani će večeras u Sava centru moći da pogledaju film, a nakon toga kreće u bioskopsku distribuciju širom Srbije.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track